Jyväskyläläismies sotki asiakirjat ulosteeseen ja lähetti oikeuteen: "Tässä teille paskaa"

Jyväskyläläismies tuomittiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin poikkeuksellisesta ilkivallasta. Miehen katsottiin lähettäneen ulosteeseen sotkettuja asiakirjoja korkeimpaan hallinto-oikeuteen kolmeen eri otteeseen vuosina 2016–17.

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa on käsitelty vuoden 2000 jälkeen useita 67-vuotiaan jyväskyläläismiehen muutoksenhakuasioita. Ensin mies oli toimittanut oikeudelle aggressiivisia ja alatyylisiä kirjoituksia ja käyttäytynyt puhelimessa vihamielisesti. Viimeisimmässä muutoksenhakuasiassaan mies lähetti oikeuteen "oletettavasti ihmisen ulosteeseen" sotkettuja asiakirjoja. Lisäksi asiakirjoihin oli kirjoitettu: "Tässä teille paskaa".

Korkein hallinto-oikeus vaati miehelle rangaistusta, koska asiakirjojen sotkeminen vaikeutti olennaisesti virkamiesten työtä. Hallinto-oikeus on velvoitettu käsittelemään sille lähetetyt asiakirjat siitä riippumatta, millaisessa kunnossa ne ovat. Normaalisti viiden minuutin työhön katsottiin menneen nyt poikkeusjärjestelyiden takia noin 30–60 minuuttia.

Mies kiisti käräjäoikeudessa syytteet ja väitti asiakirjoissa olleen ulosteen sijaan jotain muuta ruskeaa ainetta. Käräjäoikeus piti kuitenkin korkeimman hallinto-oikeuden todisteluja luotettavampina. Käräjäoikeudessa käsiteltiin vain valokuvia ulosteessa olevista asiakirjoista, mutta myös alkuperäiset olivat tallessa, jos tarkempia tutkimuksia olisi tarvittu.

Mies tuomittiin ilkivallasta 60 päiväsakkoon, joista maksettavaksi tuli 540 euroa. Korkeimmalla hallinto-oikeudella ei ollut asiassa korvausvaatimuksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .