Huumekuski pakeni 165 km/h - poliisi takavarikoi yli 800 patruunaa ja räjähdysainetta

31-vuotias jyväskyläläismies on saanut Keski-Suomen käräjäoikeudesta vuoden vankilatuomion huumeisiin, aseisiin, varastettuun tavaraan ja takaa-ajoihin liittyvistä rikoksistaan.

Pääosa 28 rikoksesta tapahtui touko–elokuussa Jyväskylässä.

Liikennerikoksissa kyse oli kortitta ja huumepäissään ajamisista ja poliisia pakenemisista. Yksi takaa-ajo tapahtui heinäkuussa, jolloin mies oli kortitta ratissa käytettyään amfetamiinia, metamfetamiinia, hasista ja huumaavaa lääkettä.

Hän kiihdytti poliisia pakoon kaahaten ympäri Jyväskylää pahimmillaan 165 km/h, kun nopeus oli rajoitettu 60 kilometriin tunnissa.

Mies käytti ajossaan vastaantulevien kaistoja, ajoi päin punaisia liikennevaloja ja oli ajaa suojatietä ylittämässä olleen jalankulkijan päälle. Matka katkesi poliisin piikkimattoon.

Varastettuun tavaraan sekaantuminen ilmeni, kun miehen hallusta löytyi asuntomurroista vietyä omaisuutta, muun muassa elektroniikkaa ja pystykorva-mallinen sotilaskivääri. Tavarat hän kertoi ostaneensa tuntemattomiksi jääneiltä henkilöiltä.

Poliisi oli kesällä tuttu vieras miehen asunnolla Kangaslammella, eivätkä touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa tehdyt kotietsinnät olleet tuloksettomia, sillä erilaisia aseita ja patruunoita miehen hallusta löytyi toistuvasti, samoin kuin erilaisia huumausaineita.

Mieheltä takavarikoitiin eri kerroilla yhteensä yli 800 patruunaa, puolensataa nallia sekä yli 600 grammaa dynamiittia vastaavaa räjähdysainetta. Elokuussa asunnosta löytyi myös starttipistooli, jota oli yritetty muuntaa ampuma-aseeksi.

Huumeita löytyi eri kerroilla laajalla skaalalla niin hasista, marihuanaa, amfetamiinia, metamfetamiinia, ekstaasia, marihuanaa, subutexiä, LSD:tä kuin huumaavia lääkkeitäkin.

Suurin yksittäinen aine-erä oli 80 grammaa 58-prosenttista metamfetamiinia, jota miehen arvioitiin aikoneen levittää myös eteenpäin.

Vangin karkaamiseen mies syyllistyi elokuussa, kun yritti paeta kotietsinnän yhteydessä, mutta poliisi sai miehen parinsadan juoksemisen jälkeen kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.