Uskomaton tuuri: Voro vei pyörän, nainen varasti sen takaisin puolen vuoden päästä

Jyväskylässä opiskelevalla naisella kävi aikamoinen tuuri tänä kesänä, kun hän löysi puoli vuotta aikaisemmin varastetun pyöränsä sattumalta Jyväskylän keskustasta.

Naisen pyörä varastettiin hänen asuntonsa edestä Jyväskylän keskustasta uuden vuoden aikaan. Pyörä jäi sille tielleen, sillä nainen lähti opiskeluvaihtoon Aasiaan vuoden alussa. Kesän alussa nainen palasi Jyväskylään ja liikkui ystävältään lainaamalla pyörällä.

Yllätys olikin melkoinen, kun nainen kerran lähti Jyväskylän keskustasta sijaitsevasta vaateliikkeestä ulos. Ystävänsä pyörän lukkoa avatessaan hän huomasi, että vieressä oli samanlainen violetti naistenpyörä kuin hänellä itsellään oli.

– Mietin vain, että näyttää aika tutulta. Sen satulassa oli samanlaisia naarmuja kuin omassa pyörässäni, siitä sen tunnistin, nainen kertoo.

Pyörä ei ollut lukossa, joten nainen istahti satulaan ja varasti näin oman pyöränsä takaisin itselleen. Ystävän pyörä jäi odottelemaan hetkeksi kaupan eteen, josta nainen ystävineen sen myöhemmin haki pois.

– Tuntui aika uskomattomalta, että tällä tavalla sain oman pyöräni takaisin, nainen hymyilee.

Oman pyörän varastaminen on periaatteessa pakkokeinolain mukaan laillista. Lähtökohtaisesti on aina turvauduttava toimivaltaisen viranomaisen apuun, mutta jos apua ei ole saatavilla, voi käyttää myös omankädenoikeutta. Pakkokeinon käytöllä ei saa aiheuttaa kenellekään tarpeettomasti vahinkoa tai haittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .