Jyväskyläläisnuoren tilitys nuorisokodista on karua luettavaa: "Jopa pahoinpitelyn olen joutunut todistamaan nuorta kohtaan"

Nuori kertoo myös, että nuorisokodin vessasta oli usein wc-paperi ja käsisaippua loppu.

Jyväskyläläinen nuorisokodin asiakas ei ole tyytyväinen siihen, miten nuorisokodeissa on tapahtunut laiminlyöntejä. Nimimerkki Moneen kertaan unohdettu kertoo kokemuksistaan Keskisuomalaisen mielipideosastolla.

Alunperin vain kolmen kuukauden sijoitus venyi kirjoittajan kohdalla kymmenen kuukautiseksi, koska ohjaajat unohtivat laittaa asioita useaan otteeseen eteenpäin.

Nuoren mukaan piti alusta asti lähteä perheterapeutti ja nuorisopsykiatri, mutta nuorisopsykiatrille kirjoittaja ei ole päässyt vielä vuottakaan myöhemmin. Perheterapeutin kanssa tapaamiset alkoivat kahdeksannen kuukauden kohdalla.

Nuorisokodeissa on sattunut myös laiminlyöntejä, esimerkiksi WC-tilojen puhtaudessa.

– Edes desinfiointiainetta ei nuorille laitettu wc-tiloihin ja saippuakin oli useasti loppunut. Wc-paperia ei aina välttämättä ollut, joten käsipaperia saattoi joutua käyttämään.

Nuori joutui myös todistamaan pahoinpitelyn, joka tapahtui kun uusi ohjaaja ei ollut tietoinen säännöstä, että teekupin saa viedä omaan huoneeseen.

– Tätä uusi ohjaaja ei tiedon puutteista tiennyt, ja yritti estää ja samalla nyrjäytti kaverini kolme sormea pahasti.

Lue koko mielipidekirjoitus tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .