Jyväskylän Energia voitti riidan lomapalkoista

Jyväskylän Energian ja sen tytäryhtiöiden 29 työntekijää ovat hävinneet palkkariitansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Työntekijät vaativat työnantajiaan maksamaan lomapalkkoja ja -korvauksia yhteensä yli 33 000 euroa. Suurin vaadittu summa oli 1 413,95 euroa ja pienin 961,57 euroa.

Kolmivuorotyötä voimalaitoksessa tehneiden työntekijöiden mielestä heille kertyi liian vähän vuosilomapalkkaa ja lomakorvausta huhtikuun 2011 alusta maaliskuun 2012 loppuun.

Kyseisen vuoden aikana työnantaja laski työntekijöiden vuosilomapalkan kertoimella 185,7. Aiemmin ja myöhemmin palkka laskettiin kertoimella 222,4. Lomapalkkakertoimen oikaisu tehtiin, koska kolmivuorotyötä tekevien loma-ajaltaan saama palkka oli ainakin toisinaan suurempi kuin työajalta maksettu palkka.

Käräjäoikeus hylkäsi työntekijöiden kanteet, koska vastapuoli pystyi oikeudessa riittävällä varmuudella näyttämään, että kantajat olivat saaneet vuosilomansa ajalta säännönmukaisen tai keskimääräisen palkkansa.

Oikeus määräsi, että kukin työntekijä joutuu maksamaan työnantajansa oikeudenkäyntikuluja reilut 800 euroa yhteissumman ollessa vajaat 25 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomiosta voi valittaa Vaasan hovioikeuteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .