Jyväskylän Kankaalle syntyi 450 opiskelijan luova kampus

Jyväskylän Kankaan vanhalle paperitehtaalle on syntynyt vuoden alussa Luova kampus. Kankaan vanhan paperitehtaan siipirakennukseen on nimittäin muuttanut osa Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun koulutusaloista. Kaikkiaan tiloissa opiskelee noin 450 henkilöä.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä Kankaalle ovat muuttaneet tammikuussa Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät.

Käsi- ja taideteollisuusalan, kuva- ja media-alan sekä tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat kouluttautuvat tulevaisuuden ammatteihin monialaisessa yrittäjähenkisessä yhteisössä.

Koulutuspäällikkö Helena Kunnas näkee yhteisissä tiloissa paljon potentiaalia.

– Eri alojen opiskelijat toimivat lähellä toisiaan, ja yhteistyön tekeminen yli koulutusalojen on helppoa. Opiskelijat pääsevät kokeilemaan monipuolisesti eri asioita koulutuksen aikana, Kunnas kertoo.

Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) Jyväskylän Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskus (TKI) on muuttanut Mataralta osaksi Luovaa kampusta. TKI-keskuksessa opiskelevat opintojensa puolenvälin saavuttaneet opiskelijat.

Jyväskylässä Humak kouluttaa yhteisöpedagogeja (AMK) järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisiksi sekä kulttuurituottajia (AMK) luovan alan ja talouden osaajiksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .