Jyväskylän Kankaan maisema-arkkitehtikilpailu käynnistyy tänään

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna neljän työryhmän kesken.

Jyväskylän kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton ja Suomen Rakennusinsinöörien Liiton kanssa maisema-arkkitehtuurikilpailun Kankaan kaupunginosaan sijoittuvasta Kankaanpuistosta sekä Tourujoen ylittävästä uudesta kevyen liikenteen sillasta eli Kankaanrannan sillasta.

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna. Kilpailuun valikoitui ilmoittautumismenettelyn kautta neljä työryhmää – WSP Finland Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy sekä Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy. 

- Etsimme maisema-arkkitehtuurillista kokonaisilmettä, jota toteuttetaan vaiheittain. Kankaan puistoalue on kaikkiaan kuusi hehtaaria, ja varsinaisen puiston osuus siitä on viisi hehtaaria. Tässä on tavallaan kaksi painopistettä. Puistoalue, ja Kankaanrannan silta, jota pitkin Baana tulee kulkemaan, maisema-arkkiitehti Mervi Vallinkoski kertoi.

Varsinainen kilpailuaika käynnistyi tänään 2.5. ja se päättyy elokuun lopussa. Suunnittelukilpailun voittajan valitsee palkintolautakunta ja kilpailun tulokset pyritään julkistamaan loka-marraskuussa 2016.