"Jyväskylän Kauppakadulla törmäys- ja loukkaantumisriski"

Jyväskylän vammaisneuvosto arvostelee Kauppakadun yläosan pihakatua vaikeakulkuiseksi varsinkin näkövammaisille. Neuvoston puheenjohtaja on lähettänyt kipakan kirjelmän kaupungille, joka pyysi lausuntoa yläkaupungin pihakadun käyttösuunnitelmasta.

"Yläkaupunki täyttyy uusista esteistä eli anniskelupaikoista ja väliaikaisista promootio- ja myyntipaikoista. Viheralueita istutuksineen ja penkkejä on paikoissa, joissa niitä ei ole totuttu havainnoimaan. Törmäys- ja loukkaantumisriski on suuri", puheenjohtaja Rauno Hokkanen kirjelmöi.

Hokkasen mukaan pihakadun ohjeistus on parantunut viimekesästä ja kokonaisuus on selkeämpi. Tästä huolimatta hän pitää pihakadun suunnitelmaa epäonnistuneena.

"Pyöräparkit ovat keskellä ajoväyliä. Betoniporsaat, kukkaistutukset ja penkit myös kadulle sijoittuneena eivät tuo tästä kilpailukykyistä kaupunkia. Päinvastoin. Kadut ovat aikamoisia pujotteluratoja ja suunnitelma tällaisenaan on huono. Pyrkisin pitämään kadut katuina ja elävöittämään kaupungin ilmettä muilla keinoilla", Hokkanen kirjoittaa.

Hän kritisoi laajemminkin Jyväskylän keskustaa.

"Esteettömyyden näkökulmasta voi todeta, että keskusta on rakennettu täyteen liikkumisen esteitä katkoen katuja betoniporsailla ja muilla rakennelmilla. Esteettömyys on näin täysin unohtunut ja samalla asiointi ja tilojen saavutettavuus on kärsinyt. Sekä yrittäjät että asiakkaat ovat kehityksen myötä siirtyneet laajeneviin kauppakeskuksiin muualle. Kauppakeskuksissa Jyväskylän keskustan ongelmana oleva pysäköinnin hankaluus on vältetty ja asiakkaat ovat siellä", Hokkanen kirjoittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .