Jyväskylän Linkit siirtyvät talviaikatauluihin keskiviikkona

Jyväskylän seudun paikallisliikenteen Linkit rupeavat kulkemaan talviaikataulujen mukaisesti keskiviikosta 9.8. alkaen. Ajokausi vaihtuu perinteisesti lomakauden lopussa, perusopetuksen koulujen lukuvuoden alkajaisiksi, kaupunki tiedottaa.

Uusi ajokausi tuo liikennöintiin eräitä isoja ja pieniä muutoksia, joista monet on tehty asiakkailta saadun palautteen perusteella. Aikataulujen tarkistuksen voi tehdä painetusta aikatauluvihkosta tai paikallisliikenteen sähköiseltä reittioppaalta https://reittiopas.jyvaskyla.fi.

Uusi linja 23 Kirristä keskustaan ja keskussairaalalle

Ihkauutena aloittaa 9.8. liikennöinnin uusi Linkki-linja 23, joka kulkee Kirristä Palokankeskuksen ja Saarijärventien kautta keskustaan sekä siitä edelleen keskussairaalalle. Uusi linja parantaa palvelua etenkin Saarijärventien varteen kohonneilla, uusilla asuinalueilla kuten Mannisenmäen ja Mannilan suunnassa. Linjaa liikennöidään arkisin maanantaista perjantaihin kello 6.25–17.00 kerran tunnissa molempiin suuntiin.

Linja 23 helpottaa matkustamista myös Tikkakoskelta keskustaan liikennöivällä linjalla 22, joka on varsinkin ruuhka-aikoina ollut usein tupaten täysi jo Palokankeskuksen kohdalla. Suurten matkustajamäärien takia linjalla on siten ollut vaikeuksia pysyä myös aikataulussa. Lisäksi uusi linja tuo asiakkaille aiemmin puuttuneen, suoran yhteyden Kirrin ja Saarijärventien suunnasta keskussairaalalle.

Runkolinjojen 1, 2 ja 25 aikatauluongelmia parannetaan

Suurimmat muutokset on tehty linjoille 1, 2 sekä 25 ja niiden pääasiallisena tarkoituksena on parantaa aikataulujen toimivuutta.

Linkki-liikenteen suosituimman linjan 25 palvelua kehitetään lisäämällä autokiertoon yksi auto ja kierrättämällä kaikki vuorot jatkossa Kangaslammen kautta. Linjalla tehdään vuosittain noin miljoona matkaa, ja se on kärsinyt pitkään muun muassa Palokanorren ruuhkien aiheuttamista aikatauluongelmista. Linjan suosion arvioidaan kasvavan entisestään, kun sen reitin varrelle Seppälään avataan syksyllä uusi kauppakeskus Seppä.

Runkolinjoille 1 ja 2 on tehty reittimuutos, jonka jälkeen ne ajavat entisen keskusta–Yliopistonkatu–Rautpohja-reitin sijaan keskustasta Keskussairaalantietä Köhniölle ja Kortemäkeen. Reittimuutos tuo valitettavasti hieman lisää kävelymatkaa esimerkiksi Rautpohjaan matkaaville asiakkaille. Kokonaisuutena vaikutusten arvioidaan olevan kuitenkin olevan asiakkaiden kannalta voittopuolisesti positiivisia ja näyttäytyvän Vaajakoskelta Köhniölle liikennöivien linjojen aiempaa luotettavampina aikatauluina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .