Jyväskylän Lyseosta povataan Suomen suurinta englanninkielistä lukiota

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia sai kolme erityistä koulutustehtävää, kun opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen päätti lukioiden erityisen koulutustehtävän luvista 27. lokakuuta.

Schildtin lukio sai musiikki-ilmaisupainotteisen sekä urheilupainotteisen koulutustehtävän ja Jyväskylän Lyseo englanninkielisen IB-opetuksen. Erityiset koulutustehtävät tulevat voimaan syksystä 2018 alkaen.

Päätökset tehtiin koulutuksen järjestäjien keväällä toimittamien hakemusten perusteella. Kansallinen koulutuksen arviointikeskus KARVI teki hakemuksista arviot, joissa se tarkasteli koulutuksen järjestäjän mahdollisuuksia toteuttaa erityistä koulutustehtävää.

Arvioiden perusteella opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä teki esitykset myönnettävistä erityisistä koulutustehtävistä ja valtakunnallisista kehittämistehtävistä.

KARVI arvioi Jyväskylän Lyseon lukiolla olevan erinomaiset edellytykset IB-erityistehtävään, ja opetus- ja kulttuuriministeriön esityksen pohjalta se kasvaisi Suomen suurimmaksi IB-lukioksi.

Myös Schildtin lukion edellytykset musiikki-ilmaisupainotteiseen erityistehtävään arvioitiin erinomaisiksi. Schildtin lukiolla todettiin olevan myös hyvät edellytykset urheilun erityistehtävään. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee erityistehtäviä korotetulla yksikköhinnalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .