Jyväskylän Meri Lumela ei kerro, ketä aikoo äänestää huomenna vihreiden puheenjohtajaksi

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Keski-Suomen vihreiden puheenjohtaja Meri Lumela ei halunnut perjantaina kertoa, kuka saa hänen äänensä vihreiden puheenjohtajakisassa lauantaina. Myös siitä, onko hän jo tehnyt päätöksensä, Lumela vaikenee.

Jyväskyläläisen Touko Aallon seuraajasta päätetään lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä suljetuin ovin.

Lumelan lisäksi Keski-Suomesta kokoukseen lähtevät Jyväskylän kaupunginvaltuutetut Liisa Kuparinen ja Leena Lyytinen sekä varavaltuutettu Tommi Liinalampi.

– Käymme huomenna varmasti perusteellisen keskustelun ja teemme valinnan sen pohjalta. Vihreissä on ollut tapana keskustella asioista, ja niin toimitaan huomennakin, vaikka tilanne onkin erilainen kuin yleensä puheenjohtajaa valittaessa. Varmaa on, että huomenna puheenjohtaja saadaan, Lumela toteaa.

Helsinkiin hän sanoo lähtevänsä hyvillä mielin.

– Kuten olen aikaisemminkin sanonut, kaikesta selvitään, kun yhdessä tehdään. Meillä on yhteinen tehtävä ja tavoitteet, joita kukaan yksittäinen ihminen ei yksin edistä vaan meitä kaikkia tarvitaan, hän toteaa.

Kahdet presidentinvaalit käynyttä Pekka Haavistoa on laajalti povattu puheenjohtajaksi, joka vie vihreät kevään eduskuntavaaleihin. Lisäksi Outi Alanko-Kahiluoto on ilmaissut olevansa käytettävissä.

Pekka Haavistolla vahvaa kannatusta vihreiden puheenjohtajaksi puoluevaltuuskunnassa, kertoo STT:n soittokierros

Nimellä: Vihreät kaatumassa Pekka Haaviston syliin  

Lumelan mukaan periaatteessa on mahdollista, että lisää ehdokkaita ilmaantuu lauantai-aamupäivän aikana. Myös he, jotka ovat ilmoittaneet jättyvänsä puheenjohtajakisan ulkopuolelle, voisivat edelleen olla ehdolla. Sitä hän kuitenkin pitää epätodennäköisenä.

– Ei kukaan ilmoita kehyin perustein, ettei ole käytettävissä tehtävään, Lumela toteaa.

Lumela toivoo, että puheenjohtajavalinnan jälkeen yleinen keskustelu siirtyisi yksittäisen henkilön sijaan vihreiden vaaliteemoihin.

– Vihreät saa huomenna hyvän puheenjohtajan, joka seisoo vihreiden teemojen takana, vie meitä eteenpäin ja jonka kanssa teemme yhdessä töitä, Lumela toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .