Jyväskylän Normaalikoululla nautitaan lämmintä kouluruokaa myös lakon aikana – lukioissa ja ammattikouluissakin syödään hyvin

Jyväskylän kaikki koululaiset eivät joudu olemaan ilman kouluruokaa maanantaina ja tiistaina. Jyväskylän Normaalikoululla kouluruokaa nautitaan alkuviikollakin normaalisti. Norssi on Jyväskylän yliopiston harjoittelukoulu, ja sen oppilaat saavat lämpimän kouluruuan myös JHL:n poliittisen lakon aikana.

Norssilla on alakoulu, yläkoulu ja lukio, johtavan rehtorin Pekka Ruuskasen mukaan yhteensä reilut 1000 oppilasta.

– Meidän kouluruokailun järjestää Semma Oy, joka järjestää ruuat myös Jyväskylän yliopiston opiskelijaravintoloihin. Se on yritys, ei kunnallinen toimija. Semma järjestää oppilaiden ja henkilökunnan ruokailut normaalisti myös lakon aikana. Viime viikolla tuli jonkun verran kyselyjä aiheesta oppilaiden vanhemmilta, ja tiedotin huoltajia ruokailusta perjantaina Wilma-viestillä, kertoo Ruuskanen.

Lue myös: Tänään se alkaa: JHL:n lakko näkyy monen kunnan arjessa – Jyväskylässä ja Turussa on pakattava eväät reppuun

Maanantaina norssilaisten ruokalistalla on kanaviillokkia tai kasvivaihtoehtona papu-linssicurryä ruisriisin kera. Lisäksi tarjolla on mustaherukoita ja salaattia.

Myös lukioilla ruokailu säilyi

Myös Jyväskylän lukiolaiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat saavat ruokaa normaalisti JHL:n poliittisen lakon aikana eli maanantaina ja tiistaina. Koulutuskuntayhtymä Gradia kertoo verkkosivuillaan, että lakkotoimet eivät vaikuta Gradian opiskelijaravintoloihin.

– Käsitykseni mukaan lakko on kohdennettu etupäässä kuntiin ja kaupunkeihin, mutta kuntayhtymät on jätetty ulkopuolelle. Jyväskylässä toisen asteen opiskelijat saavat ruokaa normaalisti, kertoo Gradian ruokapalvelujohtaja Sari Nissinen.

Lue myös: Eväät valmiiksi koululaiselle ja päiväkotilapselle – JHL:n lakko sulkee keittiöt alkuviikosta

Gradian opiskelijaravintolat ja ravintola Priimus palvelevat tavalliseen tapaan myös maanantaina 22.10. ja tiistaina 23.10.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .