Jyväskylän Perussuomalaiset ry:ssä kuohuu – kohujäsenelle halutaan lähtöpassit, piiri painostaa paikallisyhdistystä erottamisella

Jyväskylän Perussuomalaiset kokoontuu sunnuntaina päättämään, erotetaanko kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen (ps.) paikallisyhdistyksestä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan Torssonen halutaan erottaa yhdistyksestä, koska Perussuomalaiset-puolueesta hänet erotettiin jo toukokuussa.

– Joka ei ole puolueen jäsen, ei voi olla myöskään yhdistyksen jäsen, Jyväskylän Perussuomalaisten puheenjohtaja Jarmo Nahkamäki kommentoi yleisellä tasolla ottamatta kantaa Torssoseen.

Jyväskylän Perussuomalaiset ry äänesti Torssosen jäsenyydestä jo kesäkuussa, jolloin Torssosen kannattajat voittivat äänin 13–8.

Sunnuntain äänestyksessä on kovemmat panokset, sillä Keskisuomalaisen tietojen mukaan Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri uhkaa erottaa Jyväskylän Perussuomalaiset piirin jäsenyhdistyksistä, jos yhdistys ei erota Torssosta.

Keskisuomalainen ei tavoittanut torstaina piirin puheenjohtajaa, eikä 1. varapuheenjohtaja halunnut kommentoida jäsenyhdistyksistä erottamisuhkausta.

 

Torssonen itse tulkitsee tilanteen niin, että puolueeseen kuulumattomana hänet voidaan erottaa paikallisyhdistyksestä mutta pakollista tämä ei olisi.

Kesäkuussa Torssonen sai lähtöpassit perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Torssonen jatkaa silti valtuutettuna, hallituksen jäsenenä ja maakuntavaltuuston jäsenenä.

Perussuomalaiset ei ole julkisesti kommentoinut Torssosen puolueesta erottamisen syitä. Torssonen itse on kertonut syyksi hänen julkiset esiintymisensä.

Torssonen on noussut otsikoihin muun muassa kritisoidessaan naisten uimavuoroa Vaajakosken uimahallilla. Hän kutsui vuoroa ”mamu-vuoroksi”. Valtakunnallista mainetta hän sai Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat -nimisellä järjestöllään. Järjestön mielestä monikulttuuristuminen aiheuttaa uhkan eläinsuojelulle ja luonnonsuojelulle Suomessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .