Jyväskylän Pyöräilyseuran työ palkittiin – toimintaa kopioidaan Helsinkiin

Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry on palkittu pyöräilyolosuhteiden edistämisestä koko Keski-Suomen alueella. Palkinnon myönsi valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma, joka kannustaa työikäisiä terveellisten elämäntapojen pariin ja liikkumaan säännöllisesti arjessaan.

KKI-ohjelma palkitsee JYPSin ainoana keskisuomalaisena pyöräilijöiden edunvalvontayhdistyksenä siitä, että se on aktiivisesti edistänyt pyöräilyolosuhteita ja pyöräilyä liikennemuotona. Seura järjestää vuodessa noin sata erilaista pyöräilytapahtumaa sekä pyörälenkkejä ja -retkiä sekä pyöräilyyn liittyviä koulutuksia ja kampanjoita. Sen kehutaan näkyvän sosiaalisessa mediassa ja Jyväskylän katukuvassa ja näin nostavan pyöräilyn näkyvyyttä.

Kiitettävää yhteistyötä kaupungin kanssa

Myös JYPSin osallistumista pyöräilyyn liittyvien työryhmien toimintaan kiitellään. Sen yhteistyötä kaupungin ja sen päättäjien kanssa kuvataan esimerkilliseksi, sillä JYPS on ollut mukana muun muassa Jyväskylän pyöräilynedistämisohjelman laadinnassa ja liikenneturvallisuussuunnitelman päivittämisessä. Paraikaa seura on mukana laatimassa Suomen ensimmäistä maakunnallista pyöräilynedistämissuunnitelmaa. JYPSin katsotaan tavoitteellisella toiminnallaan tukevan Jyväskylän kaupungin tavoitetta nostaa pyöräilyn osuus kulkumuotona 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

– Tämä on hieno juttu. Kävimme varapuheenjohtaja Kaisa Peltosen kanssa vastaanottamassa tunnustuksen Helsingissä. Samalla monet kyselivät JYPSin käytännöistä ja siitä, saisiko niitä ottaa käyttöön muuallakin Suomessa. Esimerkiksi Helsingissä aiotaan toteuttaa valokuvasuunnistus samalla kaavalla kuin meillä, Jyväskylän Pyöräilyseuran puheenjohtaja Teemu Tenhunen kertoo.

Pyöräilyviikko 5.–13.5.

Työ pyöräilyn edistämiseksi jatkuu. Tenhusen mukaan nyt suunnitellaan kevään pyöräilyviikkoa, joka on 5.–13. toukokuuta. Lisäksi alkamassa on Ely-keskuksen rahoittama hanke lasten ja nuorten pyöräilyn edistämiseksi.

JYPSin lisäksi KKI-ohjelma palkitsi Keskiviikon Kuntofutis ry:n Kuntofutis M30+ -hankkeen, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Työpaikalta terveyttä elämään – itseään ja organisaatiota johtamalla -hankkeen, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n Suupohjan liikuntaneuvonnan palveluketju -hankkeen.

KKI-ohjelma on toiminut vuodesta 1995 opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella. Ohjelmassa ovat mukana myös lukuisat muut ministeriöt, Metsähallitus ja Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .