Jyväskylän Tourulassa viikko sitten tapahtuneesta ryöstöstä on tehty rikosilmoitus – viipyi mahdollisesti väärinkäsityksen vuoksi

Jyväskylän Tourulassa keskiviikkona 8. elokuuta tapahtuneesta ryöstöstä on tehty rikosilmoitus. Rikosilmoitus on tehty poliisille eilen tiistaina 14. elokuuta.

Rikoskomisario Sami Salo Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että rikosilmoituksen mukaan mies ryöstettiin hetki sen jälkeen, kun hän oli käynyt pankkiautomaatilla Jyväskylän Tourulassa viikko sitten keskiviikkona. Häneltä vietiin Salon mukaan pieni summa rahaa.

Salo ei ota kantaa siihen, oliko ryöstäjällä mukanaan veistä tai asetta.

– Asianomainen kertoi kokeneensa tilanteen uhkaavana, Salo sanoo.

Tapaus nousi julkisuuteen viime viikolla 8. elokuuta, kun perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen kertoi Facebookissa kuulleensa, että ulkomaalaistaustainen mies oli puukolla uhaten ryöstänyt nuoren miehen Jyväskylän Tourulassa.

Yle uutisoi päivää myöhemmin 9. elokuuta, ettei tapauksesta ole tehty rikosilmoitusta eikä poliisin tietoon ole tullut kuvatunlaista tapausta.

Salo arvelee, että asianomaisen ja paikalle saapuneen poliisipartion välillä on ollut tietokatkos, jonka vuoksi rikosilmoitusta ei tehty heti tapahtuneen jälkeen.

– Asianomainen ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen. Poliisipartio oli käynyt paikalla ja haravoinut tekijää. En ole puhunut asiaa hoitaneen partion kanssa, mutta luulen, että on tapahtunut väärinymmärrys. Asianomainen on varmaan olettanut poliisin kirjaavan rikosilmoituksen automaattisesti ja partio on todennäköisesti antanut ohjeet sähköisen rikosilmoituksen tekemisestä, rikoskomisario Salo arvelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .