Jyväskylän amisparkki -dokumentista tuli hillitön nettihitti: "Poppien huudatusta, lisävalojen välkyttelyä, tööttäilyä ja muuta yhtä kehittävää toimintaa"

Ruusu Leppäsen tekemä Jyväskylän amisparkit -video on noussut Youtuben 25 katsotuimman videon joukkoon Suomessa. 13. tammikuuta julkaistua dokumenttia oli torstaiaamuun mennessä katsottu liki 40 000 kertaa.

Videolla Leppänen haastattelee ystävänsä kanssa Jyväskylän autoparkkien nuoria Tourulassa. Muun muassa öisiä drone-videoita sisältävässä dokumentissa esitellään amisparkin aluetta, sinne kokoontuvia nuoria ja sitä, mitä he siellä tekevät.

– Amisparkkien ohjelmanumeroita ovat usein muun muassa poppien huudatus, lisävalojen välkyttely, tööttäily tai muu yhtä kehittävä toiminta, videolla kerrotaan.

Leppänen huomauttaa, että alue ei koske ainostaan ammattikoululaisia ja huomauttaa itsekin olevansa lukiolainen.

– Aihe on tärkeä, sillä ulkopuolisille toiminta saattaa näyttää turhalta rälläämiseltä, mutta nuorille on arvokasta omistaa jokin kohtaamispaikka. Autolla liikkuminen kannustaa pysymään erossa päihteistä, Leppänen sanoo.

@ruusukukkane-tilillä on Youtubessa liki 49 000 seuraajaa. Hän kertoo tilillään tekevänsä videoita "kaikennäköisistä ajoneuvoista ja miittingeistä".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kärnä STT:lle viestikohusta: En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin enkä ole häirinnyt ketään

Professori Pasi Fräntin sapattivapaa mullistui Kiinan autioituneessa miljoonakaupungissa – "Ensin lähinnä huvitti, kun vähän köhisemällä kahvilasta löytyi hyvin tilaa"

Kansanedustaja Mikko Kärnän lähettämät alastonkuvat nousivat otsikoihin – "En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin enkä ole häirinnyt ketään", hän sanoo

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Lisää suomalaisia lennätetään koronaviruksen riivaamasta Wuhanista Pariisiin

Joka viides suomalainen nainen kokee saaneensa oireita työpaikkansa sisäilmasta – osa sairastuneista hyötyi terapiasta

Osa sisäilmasta sairastuneista hyötyi terapiasta

Palokan yhtenäiskoululle avustusta iWall-liikuntapeliseinän hankkimiseen – nämä 14 hanketta saivat rahoitusta Jyväskylän nuorisovaltuustolta

Aika ajoi ohi ikääntyneiden hyvinvointia kehittäneestä säätiöstä – Jyväskylä asettamassa GeroCenterin selvitystilaan

Kirittäret menetti valtavasti taitoa ja johtajuutta, tilalle joukko nuoria lupauksia – ”Meillä on se perimä olemassa, mitä voittaminen vaatii”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.