Jyväskylän demarivaikuttaja Riitta Mäkinen empii kansanedustajaksi siirtymistä – "Tilanne on vielä täysin auki. Asia ei kosketa vain itseäni"

SDP:n Susanna Huovinen aikoo lähteä eduskunnasta järjestöjohtajaksi

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen ei ole vielä täysin varma, siirtyäkö kansanedustajaksi. Mäkinen on vaalituloksen perusteella ensimmäisellä varasijalla SDP:n riveistä Keski-Suomesta.

SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen ilmoitti keskiviikkona siirtyvänsä Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajaksi ja hakevansa vapautusta eduskuntatyöstä.

Huovinen toimi 2000-luvun alussa Keski-Suomen ensi- ja turvakodin johtokunnassa, ja myöhemmin hän oli Ensi- ja turvakotien liiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin nykyinen toiminnanjohtaja jää eläkkeelle elokuun alussa.

Mäkinen yllättyi Huovisen lähtöaikeista

Mäkinen kertoo Huovisen lähtöilmoituksen tulleen yllätyksenä. Hän sai tiedon Huoviselta tiistai-iltana.

– Kunnioitan ja ymmärrän Susannan päätöstä. Itselleni se oli yllätys, Mäkinen sanoo STT:lle.

 Mäkinen on myös muun muassa Jyväskylän Työväenyhdistyksen puheenjohtaja ja Keski-Suomen liiton maakuntavaltuuston jäsen. Hän aikoo harkita rauhassa perheen kesken, siirtyykö kansanedustajaksi. Mäkisellä on kaksi alakouluikäistä lasta.

– Tilanne on vielä täysin auki. En ole tehnyt päätöstä puoleen tai toiseen. Tässä on monia muuttujia, sillä asia ei kosketa vain itseäni.

Blogissaan Huovinen kertoo, että muun muassa politiikan muutos on vaikuttanut hänen päätökseensä.

– Politiikkaan on tullut piirteitä, joista en pidä, ja joiden keskellä minun on välillä ollut raskasta päivittäin työskennellä. Tarkoitan nyt ihmisiä vähättelevää ja loukkaavaa puhetta, jopa suoranaista rasismia.

Huovinen sanoi myös, että poissaolo perheen luota Jyväskylästä on alkanut vaivata häntä yhä enemmän.

Huovinen valittiin eduskuntaan Keski-Suomen vaalipiiristä 1999. Hän oli Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri 2005–2007 sekä Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallitusten peruspalveluministeri 2013–2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kansanedustaja Susanna Huovinen jättää eduskunnan – siirtyy Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajaksi