Nam! Näin herkullisia jälkiruokia syntyy juustosta

Makuhermoja hivelevä keskisuomalainen juustojälkiruoka hurmasi raadin, kun Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailun finaali järjestettiin, nyt viiden vuoden tauon jälkeen. Opiskelijasarjassa voittajaksi julistettiin Heraparperi-leivos, joka on Jyväskylän Ammattiopistossa leipuri-kondiittoriksi opiskelevan ryhmän suunnittelema ja toteuttama. Voittajaryhmään kuuluvat Suzan Kinnunen, Katri Hatia, Heli Muuri ja Tanja Jämsä.

Raati kuvaili aaltomuottiin tehtyä, Riitan Herkun Hoikkis -herajuustosta valmistettua voittajaa "hienostuneen makuiseksi leivokseksi, josta suomalaisuus ja hera tuotteena tulevat esille hyvänä oivalluksena".

Neljänneksi kisassa tuli lisäksi Jyväskylän Ammattiopistossa leipuri-kondiittoriksi opiskelevan ryhmän valkohomejuustoa sisältävä kirpeänmakuinen Tropiikin salaisuus.

Ammattilaissarjan voittajaksi valittiin Karamellisoitu vuohen paistojuusto mustaherukkamoussella.

Valtakunnalliseen, ruoka-alan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattuun Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailuun osallistui lähes 30 juustojälkiruokaa. Kilpailun tarkoituksena on tuottaa uusia, herkullisia juustojälkiruokaohjeita, lisätä ruoka-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kotimaisten juustojen tuntemusta ja käyttöä sekä muutoinkin edistää suomalaista juustokulttuuria.

Kaikkien finalistien herkulliset juustojälkiruokaohjeet löytyvät täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .