Jyväskylän kaupungilta turha uhkaus väärin pysäköityjen pyörien siirrosta – tilanne muuttuu kuitenkin pian

Kaupunkilaisten luomat epäviralliset pyöräparkit ovat Jyväskylän kaupungin riesana vuodesta toiseen.

Nyt tehostettu pyörävalvonta kohdistuu muun muassa Kävelykadun ja Väinönkadun kulmassa olevaan epäviralliseen pyöräparkkiin. Pyöräparkin vieressä olevan kyltin mukaan pyörät siirretään Vapaudenkadulle, Halosen liiketilan takana sijaitsevaan pyöräparkkiin.

Toistaiseksi uhkaus on kuitenkin turha.

– Kesätyöntekijät ovat siirrelleet polkupyöriä pois, mutta nyt heidän lähdettyään niitä ei siirrä kukaan. Tilanne muuttuu kuitenkin tällä tai ensi viikolla, kun urakoitsijamme siirtää pyörät pois apteekin edestä, kaupungin katu- ja satamamestari Jan Viilos kertoo.

Viiloksen mukaan kaupunkilaisten luomia epävirallisia pyöräparkkeja tulee ja menee jatkuvasti. Vaikka pyöriä ei kaupungin toimesta siirrettäisikään pois, kyltit tehoavat pyöräilijöihin ainakin osittain.

– Ihmiset oppivat ajan kanssa, minne ei saa jättää, mutta sitten he keksivät aina uuden paikan.

Viiloksen mukaan varma pyöräparkin merkki on teline. Kauppakadun suuntaisella Kävelykadulla pyörätelineitä ei ole, eikä sellaisia ole Viilokseen mukaan myöskään tulossa.

– Meillä on tietyt pelisäännöt, mitä pitää noudattaa. Kävelykadun käyttösuunnitelmassa on määritelty, minne pyöriä voi parkkeerata. Väärin parkkeeratut pyörät haittaavat ensisijaisesti kaupunkikuvaa.

Viilos itse on huolissaan myös näkövammaisten turvallisuudesta. Kävelykadun reunoja pitkin kulkee kaksi kaistaa, jotka on suunniteltu erityisesti sokeita ja näkövammaisten turvallisuutta ajatellen.

– Jos sen päälle parkkeeraa polkupyörän, niin se on näkövammaisen esteenä ja voi hämmentää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .