Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sai ensimmäisen palkankorotuksen

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston palkkaa nostetaan huhtikuun 1. päivästä lukien 700 eurolla. Palkan nostamisesta päätti kaupunginhallitus maanantaina.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin syntyi äänin 10–2, 1 poissa. Palkankorotusta vastustivat Teemu Torssonen (ps.) ja Jukka Hämäläinen (sd.). Poissa oli Mervi Hovikoski (sd.)

Kaupunginjohtajan palkka on nyt 13 029,18 euroa. Palkan lisäksi Koivistolle kuuluvat 825 euron autoetu ja 20 euron matkapuhelinetu.

Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkasuhde on alkanut 1. toukokuuta 2015, minkä jälkeen palkkaa ei ole kertaakan tarkistettu. Koiviston aloittaessa virassaan hänen palkkansa oli 12 000 euroa ilman auto- ja puhelinetua.

Kaupunginjohtajan palkka on kokonaispalkka, johon sisältyvät yli- ja lisätyökorvaukset, eikä tehtävässä ei noudateta työaikaa.

Palkankorotuksessa ei nyt ole kyse virkaehtosopimuksen yleiskorotuksista, vaan työnantajan päätöksestä tarkistaa palkkaa. Yleiskorotuksia Koivisto on ehtinyt Jyväskylän kaupunginjohtajana saada kolme kertaa.

Päätöstä tehdessään kaupunginhallitus teki palkkavertailua verrokkikaupunkien eli Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Lahden, Kuopion, Porin ja Kouvolan kaupunginjohtajien palkkaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .