Jyväskylän kaupunki esti työntekijöidensä pääsyn Yle Areenaan – olympialaisten katselu vienyt kaistaa

Tietohallinto kehotti jo tiistaina välttämään talviolympialaisten katsomista kaupungin päätelaitteilla.

Jyväskylän kaupungin työntekijöiltä on estetty pääsy Yle Areenaan kaupungin verkossa. Tietoturvajohtaja Arto Jalkasen mukaan päätös estosta tehtiin keskiviikkona, kun verkossa havaittiin ylimääräistä kuormitusta ilmeisesti käynnissä olevien Etelä-Korean talviolympialaisten katsomisen takia.

Tietohallinto kehotti jo tiistaina työntekijöitä välttämään olympialaisten katsomista kaupungin päätelaitteilla.

– Laitoimme tiistaina intratiedotteen, jossa kerroimme, että varmistamme järjestelmien toimimisen ja jos havaitsemme lisääntyvää liikennettä, rajoitamme sitä, Jalkanen sanoo.

Jalkanen muistuttaa, ettei urheilukisojen katsominen työajalla ole periaatteessa suotavaa. Kuitenkin jos vaikkapa suomalaisen hiihtosuoritus kiinnostaa ylitsepääsemättömän paljon, Jalkanen kehottaa seuraamaan kisoja esimerkiksi omalla kännykällä mobiiliverkon välityksellä.

Kaupungin verkon kuormittuminen voi johtaa järjestelmien hidastumiseen. Jalkanen arvioi, että esto pidetään todennäköisesti voimassa olympialaisten loppuun saakka.

Yle kertoi aiemmin keskiviikkona, että ainakin Hämeenlinnassa Yle Areenan katselua on rajoitettu samasta syystä. Myös Tampereella kaupungin työntekijöitä on kehotettu rajoittamaan Yle Areenan katselua työkoneilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .