Jyväskylän kaupunki löysi sittenkin ostajat Nyrölän koululle – osaa kiinteistöstä tarjotaan kyläläisille kokoontumispaikaksi

Toimintansa lopettanut Nyrölän koulun saa sittenkin uudet omistajat. Jyväskylän kaupunki on myynyt koulukiinteistön kahdelle yksityishenkilölle 32 000 eurolla. Ostajat ovat jyväskyläläinen aviopari Erkki Pöyhönen ja Minna Koivuniemi.

Pöyhönen omistaa Trio-keittiöt, joka toimii Palokassa. Hän on yhtiön toimitusjohtaja.

Ostajat ottavat osan koulukiinteistön uudesta puolesta yksityiseen käyttöönsä.

– Remontoimme Nyrölän koulusta itsellemme kakkosasunnon. Muut kartoittamamme kyläkoulut olivat liian korvessa, Erkki Pöyhönen kertoo.

Muuta osaa koulurakennuksesta ostajat tarjoavat kyläyhteisölle kokoontumispaikaksi. Ensimmäisenä saneerataan keittiö, jonka jälkeen vuoron saavat muut yhteistilat "vanhaa kunnioittaen".

Muutaman vuoden kuluttua eläköityvä Pöyhönen on koulutukseltaan puuseppä, jota taitoa hän aikoo pitää yllä koulua kunnostaessaan.

– Tykkään siitä, että on tekemistä ja ihmisiä lähellä. Suunnittelemmekin yhdessä vireän kylän asukkaiden kanssa, millaista kylätalotoimintaa koululle voi kehitellä.

Pöyhösen mukaan remontit alkavat koululla hetimmiten kauppakirjojen allekirjoituksen jälkeen.

Kauppaan sisältyy myös 2,45 hehtaarin määräala, jossa sijaitsee pelikenttä sekä pihan kautta kulkeva ulkoilureitti.

Koulu ehti olla julkisessa myynnissä syyskuusta 2018. Hintapyyntö oli alun perin 85 000 euroa.

Tammikuussa kauppa oli jo syntymässä Nyrölän kyläyhdistyksen kanssa 10 000 eurolla. Kyläyhdistys kuitenkin perui ostotarjouksensa. Kauppa kaatui yhdistyksen hallituksessa, jossa mietityttivät muun muassa kiinteistön ylläpitokustannukset.

Takapakin jälkeen kaupunki laittoi koulun uudelleen julkiseen myyntiin, jonka kautta tehtiin kolme tarjousta. Voittanut 32 000 euron tarjous oli korkein.

Myyntipäätöksen teki kaupungin kiinteistöjohtaja viranhaltijapäätöksellä. Kauppakirjat tehdään valitusajan jälkeen noin kuukauden kuluttua.

Noin 450-neliöinen koulurakennus valmistui vuonna 1903. Sitä on laajennettu 1950-luvun alussa. Pihapiirissä on lisäksi ulkorakennus.

Viimeksi koulua on korjattu vuonna 1986. Koulu on ollut pääosin tyhjänä sen jälkeen, kun koulutoiminta loppui vuonna 2016.

Koulun lopettamispäätöksestä valitettiin. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen viime kesänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .