Jyväskylän kaupunki vaatii Hippos-valituksen hylkäämistä – Valtuustolle tiedonantotilaisuus hankkeesta vielä tässä kuussa

Jyväskylän kaupunki vaatii Hämeenlinnan hallinto-oikeutta hylkäämään Hippos 2020 -päätöksen tarkennuksesta tehdyn valituksen. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina. Lisäksi kaupunginhallitus päätti vaatia, että valittajien on korvattava kaupungin oikeudenkäyntikulut täysimääräisesti.

Asia liittyy siihen, että Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen on jätetty kunnallisvalitus kaupunginvaltuuston 4.2.2019 tekemästä päätöksestä. Tuolloin valtuusto päätti, että se hyväksyy katetun jalkapallostadionin ja enintään miljoonaan euroon vuosittain nousevat irtaimistokulut osaksi Hippos2020 -hankkeen periaatelinjauksia.

Päätöksestä valittivat emeritusprofessori Kimmo Suomi, kaupungin pitkäaikainen liikuntajohtaja Pekka Sihvonen sekä pitkäaikainen tilapalveluiden projektipäällikkö Ilmo Viitanen. Kolmikon mielestä valtuuston tekemä päätös pitää kumota, sillä se on lainvastainen, ja valtuusto on ylittänyt toimivaltansa.

Kaupungin mukaan valtuusto ei päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa tai tehnyt lainvastaista päätöstä.

Irtaimiston hankintaan varattava enintään miljoonan euron vuosittainen määräraha päätetään vuosittain normaalisti kaupungin budjetin hyväksymisprosessissa, eli kaupunginvaltuuston talousarviopäätöksessä sekä liikuntalautakunnan talousarvion käyttösuunnitelmassa ja investointiohjelmassa.

Kaupungin mukaan hankittava irtaimisto on kaupungin omaisuutta ja palvelee laajasti niin kuntalaisia kuin uudella Hippoksella toimivia urheiluseuroja, eikä sitä siirretä yhtiölle. Irtaimiston hankintaa ei ole määritelty osaksi hankintakilpailua tai yksityiselle toimijalle kuuluvaksi tehtäväksi.

Kaupunginhallitus päätti myös järjestää valtuustolle tiedonantotilaisuuden Hippos2020 -hankkeen ajankohtaisista asioista 29. huhtikuuta valtuuston kokouksen jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .