Jyväskylän keskustassa legendaarisen maineen saanut sopparavintola suljettiin – "Satakin metriä ydinkävelykadun ulkopuolella on jo syrjässä"

Vuosituhannen alussa Jyväskylän keskustassa aloittaneen sopparavintolan tarina tuli toukokuussa tiensä päähän, kun Bistro Soppa -nimellä viimeisimmäksi toiminut paikka sulki ovensa Asemakadulla.

Yrittäjä Eeva-Maija Pusan mukaan Bistro Sopan kaltaisella konseptilla ei ollut sen nykyisellä sijainnilla tarpeeksi kysyntää.

– Jos ajatellaan Jyväskylän keskustaa kokonaisuutena, aina kun mennään sen ihan ydinkävelykadun ulkopuolelle satakin metriä, ollaan jo syrjässä, Pusa sanoo.

– Kun mennään Asemakatua ylöspäin, eihän siellä suunnassa ole mitään. Siitä pääsee torille, joka sekään ei oikein meinaa menestyä. Jokainen asiakas pitää saada varta vasten kulkemaan Asemakatua ylöspäin.

Pusa osti Bistro Sopan jyväskyläläiseltä Rodavest Oy:lta ja aloitti ravintolan yrittäjänä joulukuussa 2018. Edeltäjän luoma konsepti pysyi pitkälti samana.

Sopan toiminnan loppuminen ei Lutakon Nurkka -ravintolassa myös mukana olevaa yrittäjää sen suuremmin hetkauta.

– Bisneksiä tulee ja bisneksiä menee, varsinkin tällä alalla, Pusa hymähtää.

– Ravintola-alalla vaihtuvuus on suurta. Monia muitakin ravintoloita on vaihtanut konseptia, muuttanut tai lopettanut. Aika aikansa kutakin.

Bistro Soppa ei ole vielä täysin kuopattu, mutta suunnitelmia sen jatkosta ei ole tehty.

– En sano, että ei koskaan, mutta tällä hetkellä ei ainakaan ole sellaisia lähitulevaisuuden suunnitelmia.

– Nimi ja yritys, jolla tuota pyöritettiin (Monta kauhaa sopassa Oy), on toki edelleen olemassa, mutta tällä hetkellä keskityn ainakin Lutakon Nurkkaan.

Suomen ensimmäinen keittoravintola avasi ovensa Jyväskylässä huhtikuussa 2004 Soppabaari-nimellä. Se toimi aluksi Väinönkeskuksessa, josta se muutti Asemakadun tiloihin.

Yli vuosikymmenen palvelleesta Soppabaarista tuli jyväskyläläisten keskuudessa erittäin pidetty paikka.

– Soppabaari oli suorastaan legenda. Vaikka edelliset yrittäjät olivat jo muuttaneet konseptin Soppabaarista erilaiseksi, tänäkin keväänä kävi sellaisia asiakkaita, jotka eivät tienneet, ettei se ole enää se vanha Soppabaari, mikä on aikoinaan ollut kahdessa eri sijainnissa, Pusa kertoo.

– Nimenomaan se Soppabaarin tunnettuus oli suuri. Bistro Soppa -konseptille ei kukaan ennättänyt rakentaa samanlaista mainetta.

Rodavest osti Soppabaarin ravintolaliiketoiminnan alkuperäisiltä yrittäjiltä Mervi Kumpulalta ja Tiina Kaunistolta kesäkuussa 2017. Konseptia muutettiin siten, että tarjontaa laajennettiin ja sisustusta uusittiin bistromaiseen suuntaan.

Nykyään Bistro Sopan tilalla toimii thai-ravintola JokoThai, joka aloitti uusissa tiloissa kesäkuun lopussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .