Jyväskylän koripallokuumeeseen saadaan lisää salitilaa ensi syksynä – taksat nousevat

Gradialta saadaan kaupungin varausjärjestelmään seitsemän liikuntatilaa lisää. Lisäys korottaa liikunnan taksaa.

Kaupungin sisäliikuntapaikkojen valikoima kasvaa ensi syksynä, kun kaupunki saa varausjärjestelmäänsä myös koulutuskuntayhtymä Gradian liikuntatiloja. Seitsemän liikuntatilan lisäys vastaa erityisesti koripallon suureen tarpeeseen.

– Tätä on jo muutama vuosi yritetty, joten otamme uutisen ilolla vastaan, sanoo HoNsU:n puheenjohtaja Paavo Pitkänen.

Koripalloinnostus Jyväskylässä on korkealla. Lauri Markkasen koripallokouluun pyrki viime syksynä 500 junioria, mutta sisään voitiin ottaa 400 salitilojen puuttuessa. Lisäksi HoNsU:n perustoiminnassa on junioreita noin 250.

Varattavaksi syksyllä tulevat Gradian Viitaniemen B-sali, Viitaniemen D-sali, Harjun C-rakennuksen sali, Harjun juhlasali, Harjun ala-sali, Viitaniemen monitoimitila sekä Kukkulan sali. Tilat liitetään liikuntapalveluiden hallinnoimaan varausjärjestelmään syyskaudesta 2018 alkaen paitsi Kukkulan sali, joka on toistaiseksi väistötilana. Gradialta kaupungin liikuntatilojen varausjärjestelmään saadaan muun muassa lisää puulattiaisia saleja, joista on viime vuosina ollut pulaa paitsi koripallon myös lentopallon harrastajilla.

Lisäys maksetaan korottamalla taksoja

Liikuntapalvelut maksaa tilojen käyttöoikeudesta Gradialle 70 000 euroa vuodessa ja ensi syyskauden osuudeksi on arvioitu noin 38 000 euroa. Koska tilakustannusten lisäykseen ei ole varauduttu talousarviossa, lisäkustannus katetaan korottamalla liikunnan taksoja noin viidellä prosentilla.

– Korotus on marginaalinen, jos vuoron hinta on esimerkiksi 25 euroa, korotus on 1,25 euroa. Jyväskylän hinnat kestävät edelleen valtakunnallisen vertailun, sanoo kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva (kok.).

Lautakunta hyväksyi liikuntapalvelujen taksakorotukset elokuun alusta alkaen. Alle 18-vuotiaiden maksuttomat ja maksulliset harjoitusvuorot säilyvät ennallaan muuten paitsi luonnonnurmikenttien osalta. Huhtasuon, Hippoksen, Palokan ja Vaajakosken nurmikentille tulee uusi juniorimaksuluokka 21 euroa per harjoitusvuoro ja 31,50 euroa per ottelu. Junnujalkapalloilijoilla ei silti maksateta uusien salien käyttöä vaan itse nurmikenttien ylläpitoa, selventää Saleva.

Suurimpana yksittäisenä muutoksena hinnastoon tulee uimahallien seurahinnoittelu, joka yhtenäistetään vastaamaan muiden liikuntapaikkojen hinnoittelumalleja.

Seurojen käyttömaksut muodostuvat uimahalleissa jatkossa tilavuokrista. Seurat lunastavat tarvittavat kulkurannekkeet itselleen, jolloin heidän vastuullaan on käyttörekisterin ylläpito ja kulkurannekkeiden asianmukaisen käytön valvonta.

Uudessa hinnastossa kaikki liikuntatilat on jaettu neljään hinta­tasoon käyttäjäryhmittäin aiemman kolmen tai neljän sijasta. Uusi käyttäjäryhmä on toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut.

Tässä oppilaitokset-ryhmässä maksut ovat suuremmat kuin jyväskyläläisten liikuntaseurojen maksama hinta, mutta halvempi kuin muilta käyttäjiltä tai yrityksiltä perittävä maksu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .