Jyväskylän koulutuskuntayhtymälle opetus- ja kulttuuriministeriön jättihanke

Jättipotti on arvoltaan lähes viisi miljardia.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on valittu koordinoimaan opetus- ja kulttuuriministeriön Parasta osaamista –verkostohanketta ammatillisen koulutuksen reformin tueksi. Hanke toteutetaan vuosina 2017-2019, ja ministeriö rahoittaa sitä lähes viidellä miljoonalla eurolla.

Hankkeen tavoitteet ja toiminta liittyvät opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämiseen sekä työpaikalla tapahtuvan koulutuksen uusiin toimintamalleihin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kokoamaan verkostoon kuuluu valtakunnallisesti kattaen yhdeksän muuta koulutuksen järjestäjää: Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Validia ammattiopisto, Yrkesakademin i Österbotten ja Koulutuskeskus Salpaus.

Hankkeen toteuttamiseen osallistuvat kaikki ammatilliset opettajakorkeakoulut. Työelämälähtöisyyden varmistamiseksi mukana on myös yrittäjäjärjestöjä ja alueellisia kauppakamareja.

Hanke on merkittävä osa ministeriön ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamiseen tähtäävää opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämisen toimenpideohjelmaa.

Ammatillisen koulutuksen reformi on yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista, jossa uudistetaan koko ammatillinen koulutus vuodesta 2018 alkaen. Nykyiset lait yhdistetään uudeksi sekä nuoria että aikuisia koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi uudistetaan koulutuksen rahoitus, ohjaus, tutkintorakenne, koulutuksen toteuttamismuotoja sekä järjestäjärakennetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.