Jyväskylän laduilla pääsee nyt hiihtämään – poikkeuksellisen aikaista

Viime päivien runsaat lumisateet käynnistivät hiihtokauden Jyväskylän laduilla keskiviikkona. Viimeksi latujen kunnostustyöt on päästy aloittamaan yhtä aikaisin noin kymmenisen vuotta sitten, kertoo kaupungin ulko- ja virkistysaluiden liikuntapaikoista vastaava Kari Häkkinen.

– Lumitilanne on poikkeuksellisen hyvä.

Viime vuonna ladulle ei päästy Jyväskylässä ennen joulua lainkaan, ja latujen kunnostukset menivät pitkälle tämän vuoden puolelle.

Nyt lähes kaikki kaupungin noin 90 latua on tampattu hiihtokuntoon. Vain Sippolanniemessä hiihtokauden startti lykkääntyy.

– Sippolanniemessä on metsänhoitotöitä, niin sinne ei päästä vielä kunnostamaan, mutta kaikki muut paikat on jo tampattu. Kaupungin latuinfosta näkee, mitkä kaikki ladut ovat hiihdettävässä kunnossa, Häkkinen kertoo.

Vaikka nyt lunta on tullut paljon ja ladut on saatu hiihdettävään kuntoon, Häkkinen varoittaa latujen paikoin sulista kohdista.

– Maa on vielä paikoin sula ja vettä voi nousta laduille, joten kannattaa varustatua kunnolla. Muuten tilanne näyttää kyllä hyvältä.

Laajavuoressa voi hiihtää vapaalla tyylillä

Myös Laajavuoressa latujen tamppaustyöt saatiin keskiviikona päätökseen. Laajiksen rinnepäällikkö Pasi Kuhmosen mukaan lunta on kuitenkin niin vähän, että toistaiseksi hiihtämään pääsee vain vapaalla tyylillä.

– Käytännössäähän hiihtäjät kuitenkin muodostavat omat latunsa, joten todennäköisesti jonkunnäköisiä perinteisen latuja syntyy jo viikonlopun aikana.

Kaikkiaan Laajavuoressa pääsee hiihtämään noin 20–25 kilometrin matkalla.

– Vuoden aikaan nähden poikkeuksellisen hyvä tilanne. Ruuhkaa on ollut jo ja ihmisiä on ollut tamppauskoneiden perässä hiihtämässä, Kuhmonen kertoi keskiviikkona.

Myös ensilumenlatu on nyt kaupunkilaisten käytössä

Myös ensilumenlatu on ollut keskiviikosta lähtien kaikkien kaupunkilaisten vapaassa käytössä. Toisin sanoen hiihtämään pääsee kaikilla keleillä.

– Haluamme, että kausi pääsee jatkumaan säässä kuin säässä, Pasi Kuhmonen kertoo.

Ensilumenladulla hiihtolenkki on kaksi kilometriä pitkä. Ensimmäisen kerran ensilumenlatu avattiin kaupunkilaisten maksuttomaan käyttöön viime vuonna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .