Jyväskylän mielenosoituksessa kovaäänisiä kannanottoja: "Rasisti, fasisti, ette meitä pelota"

Jyväskylän rasismin vastaiseen mielenosoitukseen kokoontui poliisin arvion mukaan yli tuhat ihmistä. Mielenosoitus on sujunut tähän asti rauhallisesti. Kulkue lähti kulkemaan kello kuuden jälkeen Kirkkopuistosta Kilpisenkadulle ja siitä eteenpäin Hannikaisenkadulle. Kulkue venyi satojen metrien mittaiseksi.

Kulkueessa on huudettu iskulausetta "Rasisti, fasisti, ette meitä pelota, yhdessä kuljemme, emme aio erota". Kulkueessa äänekkäimpiä ovat etupäässä kulkevat, jotka ovat huutaneet kulkueen aikana erilaisia iskulauseita, kuten "Ei natseja Jyväskylään".

Ennen kulkueen lähtöä mies piti paikalla puheen, jonka oli kirjoittanut anarkistiseen A-ryhmään kuuluva Suvi Auvinen. Kovasanaisessa puheessa vastustettiin kovasanaisesti rasismia.

– Rasismia vastustavat kaikki tolkun ihmiset, jotka eivät halua palata toisen maailmansodan aikaiseen natsi-Saksaan, puheessa sanottiin.

Paikalla olevan miehen mukaan poliisit ovat tapahtumassa selkeästi läsnä suurin joukoin. Poliisiautoja on paikalla miehen mukaan kymmeniä, melkein joka kadunkulmassa.

Mielenosoittajat ovat varustautuneet banderollien kera. Anarkistien mustia lippuja ei näkynyt mielenosoituksessa ainakaan alkuvaiheessa.

Mielenosoituksessa on kaikenikäisiä ihmisiä. Myös joitakin lapsia on mielenosoituksessa. Muutama mielenosoittaja on saapunut paikalle kasvot peittävä kommandopipo päässään.

Ennen mielenosoituksen alkua vallinnut jännitteisyys katosi kulkueen alkaessa ja tunnelma muuttui rauhalliseksi.

Korjattu kello 19.16: Juttuun lisätty arvio mielenosoituksen osallistujamäärästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .