Tämä asia kuohuttaa asukkaita nyt – "Voi pyhä jysäys"

Keskisuomalaisen selvityksen mukaan 55 Jyväskylän kaupungin päättäjää ja virkamiestä on kaupunginteatterin ensi-iltanäytösten vakituisella kutsuvieraslistalla. Kutsuvieraat saavat kutsun saapua vuosittain seuramaan ilmaiseksi seuralaisensa kanssa neljää suuren näyttämön ensi-iltaa. Kutsuvieraiden joukossa ovat muun muassa kaupungin johtajat, johtoryhmä, kaupunginhallitus sekä johtavat viranhaltijat.

Teatterilipun hinta on 24 euroa lukuun ottamatta musikaaleja. Jos joku kutsutuista käy kaikissa neljässä ensi-illassa vuoden aikana seuralaisensa kanssa, hyötyy hän lipuista 192 euron verran.

Kutsun saavat myös kaupungin taidelaitosten johtajat sekä kymmenen keskisuomalaista kansanedustajaa.

Jyväskylän vip-lippukäytäntö on laaja, jos sitä vertaa esimerkiksi Kuopion kaupunginteatterin tapaan. Kuopiossa vakituisella kutsuvieraslistalla on kaupungin edustajista vain kaksi henkilöä. Muiden kutsumista harkitaan tapauskohtaisesti.

Teatterinjohtaja Kari Arffmanin mielestä ensi-iltalipuissa ei ole kyse edusta tai palkinnosta kaupungin päättäjille ja virkamiehille.  Sen sijaan kyse on siitä, että kaupungin päättäjien täytyy tietää, mitä teatterissa tapahtuu.

Kaupungin päättäjille ja virkamiehille annettavat ilmaisliput kuohuttavat jyväskyläläisiä asukkaita. Keskisuomalaisen lukijat ovat lähettäneet toimituksen sähköpostiin aamusta alkaen tuohtuneita viestejä, joissa arvostellaan päättäjien etua käydä ilmaiseksi teatterissa.

– Voi pyhä jysäys, että Herrat ja Narrit ilmaiseksi teatteriin. Olisitte sillä rahalla ilahduttaneet varattomia vanhuksia. Kyllä ärsyttää, kirjoittaa eräs lukija.

– Kaupungin herroille 100% vapaaliput teatteriin. Kaupungin työväeltä alennusliput pois uimahalliin. Kaikki on niin suhteellista! muotoillaan toisessa viestissä.

Lue laajempi juttu aiheesta maanantain 28.1. Keskisuomalaisesta tai osta päivän näköislehti tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .