Jyväskylän sataman vessapulaan on luvassa helpotusta

Iloisia uutisia Jyväskylän satamassa viihtyville. Satamaan tulee näillä näkymin vielä tänä syksynä kaivattu yleisövessa. Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolanderin mukaan yleisen vessan tarve on lisääntynyt parin viime vuoden aikana, kun uudistuneen sataman kävijämäärät ovat kasvaneet roimasti.

Nykyisin satamassa voi käydä tarpeillaan vain kahvilassa ja ravintoloissa, joissa vessat on tarkoitettu asiakkaille.

– Yleisen vessan tarve on ilmeinen ja tilanne hoidetaan tilapäisellä yleisö-wc:llä, joka tullaan sijoittamaan nykyisen vierasvenesataman huoltorakennuksen läheisyyteen. Vessa yritetään saada paikalleen vielä tänä syksynä, Smolander kertoo.

Konttirakennukseen, jossa on sähköt ja juokseva vesi, on tulossa Smolanderin mukaan liikuntarajoitteisille esteetön wc sekä useampi tavallinen vessa.

– Vessa on tilapäinen. Myös vessa on tarkoitus myöhemmin sijoittaa sataman kärkeen tuleviin rakennuksiin.

Satamankärkeen on suunniteltu saunaravintolaa, mutta rakentamisen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Kaupunki on tehnyt hankkeesta aiesopimuksen Sauna Finlandia Holding Oy:n kanssa.

Veneilijöitä ovat satamassa kiusanneet venemurrot ja laitureilta pissiminen veteen. Smolanderin mukaan ensi veneilykaudeksi sataman yksityisveneiden laitureille tulee lukolliset portit, joihin veneiden omistajat saavat avainkoodin.

Satamassa vieraileville helpotusta kesällä on tuonut se, että heinäkuusta alkaen pysäköintikiekolla on saanut taas pysäköidä sataman kärjessä olevalle alueelle, entisen hiekkakentän kohdalle, joka on nyt asfaltoitu.

Smolanderin mukaan pysäköinti alueella on sallittua vain siihen saakka, kunnes Jyväskylän Energian jätevedenpumppaamon rakentaminen alkaa sataman kärjessä.

– Tämän hetkisen tiedon mukaan pumppaamon rakentaminen alkaa elo–syyskuun vaihteessa, jolloin kyseiset pysäköintipaikat poistuvat käytöstä, kertoo Smolander.

Satamankärjen yleissuunnitelmassa alueelle on kaavailtu noin 40 pysäköintipaikkaa, jotka korvaavat osittain poistuvia parkkipaikkoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .