Jyväskylän turmassa lastenvaunut raahautuivat kuorma-auton mukana, kuljettaja ei huomannut ajoradan ylitystä

Poliisi on kertonut alustavan syyn eiliseen Jyväskylän turmaan, jossa kuoli lastenvaunuja työntänyt äiti. Poliisin mukaan kuorma-auton kuljettaja ei huomannut isohkon ajoneuvonsa vierellä tapahtunutta ajoradan ylitystä.

Naisen työntämät lastenrattaat olivat poliisin mukaan jääneet kiinni kuorma-auton etuosaan tai puskuriin ja raahautuneet lyhyen matkan kuorma-auton mukana. Vaunuissa ollut alle kaksivuotias lapsi selvisi kuitenkin vammoitta.

Esitutkinnan perusteella sivullisten toiminta oli merkittävästi estänyt lisävahinkoja, poliisi kertoo. Kuorma-auton kuljettaja havaitsi tapahtuman vasta sivullisen autoilijan antamien merkkien jälkeen.

Poliisi kertoo jatkavansa esitutkinnassa edelleen muun muassa turman yksityiskohtien selvittämistä. Esitutkintaa jatketaan epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Poliisi on jo kuulustellut kuorma-autonkuljettajaa. Tämä kertoi olleensa liikkeelle lähtiessään mahdollisimman varovainen.

Onnettomuus tapahtui Erämiehenkadulla Köhniön alueella tiistaina noin kello 15. Poliisin mukaan nainen kuoli tapahtumapaikalla. Turmapaikalla on Jyväskylän Energian työmaa.

Poliisin mukaan läheinen linja-autopysäkki ei liity lainkaan turman tapahtumiin toisin kuin julkisuudessa on spekuloitu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.