Jyväskylän uimahalleissa tapahtuu kaivattu muutos ensi kesänä

Jyväskylässä pääsee ensi kesänä polskimaan uimahallissa myös heinäkuussa, jolloin molemmat uimahallit ovat yleensä olleet kiinni henkilökunnan lomien takia ja huoltotöiden vuoksi.

Jyväskylän liikuntapalvelut nimittäin aloittaa ensi kesänä kokeilun, jossa Vaajakosken Wellamon kesäseisokkia aikaistetaan niin, että Wellamo voidaan aukaista heinäkuuksi, jolloin puolestaan Aalto-Alvari sulkeutuu.

Kokeilu perustuu uimari, kaupunginvaltuutettu Ari-Pekka Liukkosen (vihr.) valtuustoaloitteen. Siinä hän esitti, että kaupunki selvittäisi uimahalliensa vuosihuoltojen porrastamista ja viikonloppujen aukioloaikoja ja ryhtyisi "tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta Jyväskylän uimahallit olisivat nykyistä tehokkaammin kaupunkilaisten käytössä".

Aalto-Alvarin kylpyläosaston peruskorjaus on suunniteltu alkavaksi vuonna 2021. Tarvesuunnitelmassa on varauduttu siihen, että jatkossa Aalto-Alvari olisi auki ympäri vuoden.

Suunnitelmassa varaudutaan myös siihen, että käynnit lisääntyisivät nykyisestä noin 380 000:sta noin 500 000:een. Tämä johtuu osin Hippos2020-hankkeesta, jonka houkuttanee Hippoksen urheilualueelle lisää kävijöitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .