Yliopisto poisti Facebook-sivultaan pääministeri Sipilää arvostelevan tekstin

Jyväskylän yliopisto poisti tiistaina Facebook-sivuiltaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puhetta arvostelevan tekstin.

Kyseessä oli yhteiskuntatieteiden tohtori Jouni Tillin kirjoittama analyysi Pääministeri Sipilän pelastuskertomus. Jyväskylän yliopistossa työskentelevä Tilli kävi tekstissä läpi pääministerin televisiossa pitämää puhetta ja sen retoriikkaa.

Teksti oli linkitetty Facebookissa yliopiston viralliselle University of Jyväskylä -sivulle. Kyse ei ollut ulkopuolisen henkilön Facebook-sivulle julkaisemasta linkistä, vaan sen linkittäjä oli yliopiston virallisen sivun profiili.

Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari kertoi keskiviikkona, että kyse on virheestä.

– Meidän some-tiimimme löysi tutkijan tekstin Politiikasta.fi -sivustolta ja linkkasin sen Facebookiin. Pienen harkinnan jälkeen poistimme sen, sillä yliopiston virallisilla kanavilla ei oteta kantaa politiikkaan, Kimari perusteli.

Teksti ehti olla sivulla muutamia tunteja. Se sai jonkin verran tykkäyksiä. Jutun poistaminen on kirvoittanut keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Juttua korjattu 23.9.2015 klo 18.34: Sivuston oikea nimi on Politiikasta.fi, ei Politiikka.fi, kuten jutussa alun perin luki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .