Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa yliopistoja tutkimustiedon perusteella vertailevalla listalla – Suomessa kuusi yliopistoa edellä

Jyväskylän yliopisto on edelleen Suomen seitsemänneksi menestynein yliopisto, kun oppilaitoksia laitetaan järjestykseen tuotetun tutkimustiedon perusteella. Yliopisto sijoittui listalla sijoille 551–600.

National Taiwan University (NTU) julkaisi tällä viikolla vuoden 2018 paremmuuslistan maailman yliopistoista. Lista perustuu pelkästään yliopistojen julkaisu- ja sitaatiotietoihin, eli siihen, miten paljon tutkimusta yliopistossa tuotetaan, ja miten paljon tätä tutkimusta muissa yliopistoissa siteerataan.

Yliopiston sijoituspisteisiin vaikuttavat tutkimuksen määrä, josta pisteistä tulee 25 prosenttia. 35 prosenttia pisteistä saa tutkimuksen vaikuttavuudesta ja 40 prosenttia sen laadusta.

Lisäksi NTU julkaisee eri tutkimusalojen sijoja samalla listalla. Jyväskylä sijoittui parhaiten yhteiskuntatieteissä, joissa yliopiston sijoitus oli 301–350. Fysiikassa sekä kasvi- ja eläintieteissä yliopisto pääsi sijoille 401–450, ja maatalouden tieteenalalla sijoitus oli 451–500.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .