Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Jyväskylän yliopisto aiheutti keskustelua Twitterissä ja Instagramissa vaihdettuaan profiilikuvansa sateenkaariväreihin Pride-viikon kunniaksi. Yliopiston viestintäpäällikön Liisa Harjulan mukaan Jyväskylän yliopisto haluaa olla mukana tukemassa tärkeää kampanjaa.

Profiilikuvan päivitys kirvoitti sosiaalisessa mediassa runsaasti kommentteja, koska yliopiston kasvatustieteen professori ja poliitikko Tapio Puolimatka on ollut paljon esillä mielipiteistään seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

– Teiltä olisi kova prideteko laittaa aisoihin se teidän mandaatilla teutaroiva homofoobikko, viittaa Twitter-käyttäjä Kesä-Laku Puolimatkaan.

 

Harjula haluaa painottaa, että yliopiston yhden professorin kommentit eivät ole yliopiston kommentteja.

– Puolimatkan opetuksesta ei ole tullut yhtäkään kantelua. Opiskelijoiden huolen vuoksi opetus on käyty läpi tiedekunnan kanssa. Ne keskustelut ovat kuitenkin luottamuksellisia. Tasa-arvo on meille ehdottomasti todella tärkeä arvo.

Kun keskusteluista ei ole mitään ulospäin kantautunut, ilmeisesti on todettu, että opetuksessa ei ole ollut mitään hälyttävää.

Jyväskylän yliopistossa tehdään muun muassa parhaillaan tutkimusta valmentajien, urheilijoiden ja liikunnan harrastajien - erityisesti sukupuoli- ja seksiaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten - syrjinnästä eri liikuntaympäristöissä. PREACT-hankkeen vastuullisena tutkijana toimii Marja Kokkonen.

Osa sosiaalisen median keskusteluissa näkee tempauksen yksinkertaisesti positiivisena tempauksena. Harjulan mukaan yliopisto tekee tiiviisti töitä tasa-arvon eteen.

– Haluamme taata syrjimättömän opiskeluympäristön kaikille. Työskentelemme tiiviisti yhteistyössä ylioppilaskunnan kanssa ja ratkomme heidän kanssaan tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä, Harjula toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .