Jyväskylän yliopistolla marssitaan tänään ulos

Jyväskylän yliopistossa järjestetään tänään tiistaina ulosmarssi kello 12. Marssi on vastalause hallituksen suunnittelemille koulutusleikkauksille.

Marssimassa on sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Ulosmarssin jälkeen yliopiston väki kokoontuu Ruusupuiston aulan auditorioon keskustelemaan leikkauksista sekä niiden vaikutuksista.

– Järjestämme keskustelutilaisuuden mielenilmauksen yhteydessä, koska leikkauksista ja niiden vaikutuksista on keskusteltava avoimesti ja kriittisesti, Janna Inkeroinen, yksi tapahtuman järjestäjistä kertoo tiedotteessa.

Kyse on valtakunnallisesta Koulutuslakko-liikkeestä, joka sai alkunsa Helsingin yliopistovaltauksesta. Koulutuslakko-liikkeen mukaan yhdenvertainen, sosiaalisesti oikeudenmukainen ja sivistyksen ihanteita vaaliva yhteiskunta ei rakennu satunnaisten kärkihankkeiden varaan vaan tarvitsee pitkäjänteistä, kriittistä ja tutkimukseen perustuvaa koulutusajattelua.

Ulosmarssilla vaaditaan leikkauspolitiikan hylkäämistä. Mielenilmauksia järjestetään samaan aikaan myös Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Joensuussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .