Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus osaksi kansainvälistä verkostoa

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus liittyy osaksi kansainvälistä poikkitieteellisten nanotiedekeskusten verkostoa. Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Mikko Mönkkönen allekirjoittaa tiistaina aiesopimuksen yhteistyöstä nanotiedekeskusten verkostoa koordinoivan israelilaisen Bar Ilan -yliopiston kanssa.

– Tutkimus- ja koulutusyhteistyö yliopistojemme välillä käynnistyy syksyn aikana. Yhteistyö auttaa meitä pysymään kehityksen kärjessä, ja viestimään omista tuloksistamme kollegoillemme Israelissa ja muualla maailmassa. Tässä meitä auttavat erityisesti Bar Ilanin korkeatasoiset tutkimusryhmät ja heidän loistavat kansainväliset verkostonsa, sanoo Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskuksen johtaja Tero Heikkilä.

Yliopiston tiedotteen mukaan fysiikan, kemian ja biologian alojen tutkijat ovat toimineet perinteisesti omissa kulmissaan ja vuorovaikutus tutkijoiden välillä on ollut vähäistä. Tämä on hidastanut tutkimustiedon siirtymistä alojen välillä. Ongelman ratkaisemiseksi ympäri maailmaa on perustettu poikkitieteellisiä nanotieteen tutkimuskeskuksia.

Bar Ilanin Nanotiedekeskuksessa tehdään samankaltaista nanotieteellistä tutkimusta kuin Jyväskylässä. Tulevaisuudessa tutkimus- ja koulutusyhteistyötä tullaan tekemään nanotiedekeskusten välillä muun muassa henkilöstö- ja opiskeluvaihtojen sekä tutkimusvierailujen muodossa.

– Sekä tutkimus että opetus ovat Jyväskylän Nanotiedekeskuksessa huippuluokkaa. Vierailumme Jyväskylässä kestää vain muutaman päivän, mutta uskomme sinä aikana tutustuvamme moniin tutkijoihin ja pääsevämme yhteistyössä nopeammin alkuun, kehuu Bar Ilan -yliopiston Nanotiedekeskuksen johtaja Dror Fixler.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .