Jyväskylän yliopiston hankkeille 220 000 euroa Svenska kulturfondenilta

Yhteensä kuuden miljoonan euron avustukset jaettiin 79 hankkeelle.

Jyväskylän yliopiston hankkeet Menossa mukana – ruotsiksi! ja Tandemopiskelua opetusharjoittelussa saivat yhteensä 220 000 euroa avustusta. Rahoituksen myönsi Svenska kulturfonden, joka jakoi kaikkiaan kuusi miljoonaa euroa ideoille ja hankkeille, jotka edistävät halua ja kykyä kommunikoida paremmin toisella kotimaisella kielellä. Avustusta myönnettiin yhteensä 79 hankkeelle.

Menossa mukana – ruotsiksi! -hankkeen tavoitteena on herätellä yläkoululaisten kiinnostusta ruotsin kieleen ja ruotsinkieliseen kulttuuriin oppilaille mielekkäällä ja motivoivalla tavalla. Hanke tuo ruotsin kielen ja kulttuurin suomenkielisten oppilaiden vapaa-aikaan ja luo siten uudenlaisia mahdollisuuksia kielitaidon kehittämiseen ja ylläpitoon myös koulun ulkopuolella, Jyväskylän yliopisto tiedottaa.

Tandemopiskelua opetusharjoittelussa - hankkeen tavoitteena on puolestaan vahvistaa Jyväskylän normaalikoulun ja Vasa övningsskolanin pitkään jatkunutta yhteistyötä tandemopiskelua kehittämällä. Hankkeen aikana on tarkoitus luoda käytänteitä, jotka tarjoavat aineenopettajaksi opiskeleville mahdollisuuksia vahvistaa toisen kotimaisen kielen taitoaan osana opintojaan, yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .