Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta palkittiin – "Auttanut mittavasti jatkokoulutuksissa sekä tukenut ulkomaisten opiskelijoiden suorittamia jatko-opintoja"

Liikunnan Kehitysyhteistyö (LiiKe) on myöntänyt Vuoden LiiKe 2018 -palkinnon Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliselle tiedekunnalle.

Palkintoperusteissa todetaan, että Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellinen tiedekunta on osallistunut pitkäaikaisesti liikunnan koulutuksen kehittämiseen erityisesti Mtwaran läänin peruskouluissa sekä Dar es Salaamin yliopiston Liikunnan yksikössä (PESS) Tansaniassa.

– Useat Jyväskylän Yliopiston luennoitsijat ovat vierailleet Tansaniassa ja tuoneet mukanaan uutta liikuntaa, leikkejä ja kulttuuria Suomeen. Joulukuussa 2018 yhteensä 20 opiskelijaa ja yksi opettaja vierailivat Kijichin yläkoulussa opiskelemassa ja opettamassa liikuntaa sekä Dar es Salaamin yliopistolla tutustumassa liikunnan kandidaattiohjelmaan yhteistyössä LiiKen ja Dar es Salaamin yliopiston Liikunnan yksikön kanssa, lehdistötiedotteessa sanotaan.

– Tiedekunta on tehnyt pitkään yhteistyötä kehitysmaiden yliopistojen kanssa ja auttanut mittavasti jatkokoulutuksissa sekä tukenut ulkomaisten opiskelijoiden suorittamia jatko-opintoja ja tutkimuksia sekä artikkelien julkaisua.

Lisäksi liikuntatieteellinen tiedekunta on kerännyt ja toimittanut runsaasti välinelahjoituksia erityisesti Tansaniaan, osallistunut varainkeruuseen ja tukenut suomalaisia opiskelijoita muun muassa matkakustannuksissa heidän osallistuessaan vapaaehtoistoimintaan.

LiiKe on toteuttanut lähes 20 vuotta erilaisia liikunnallisia terveyskasvatus-, koulutus-, globaalikasvatus- ja tasa-arvohankkeita Suomessa ja kehitysmaissa.  LiiKe palkitsee vuosittain yhden yhteisön, henkilön tai idean Vuoden LiiKe -palkinnolla.

Palkinto jaetaan henkilölle, yhteisölle tai idealle, joka on merkittävästi lisännyt liikunnan kehitysyhteistyötä tai globaalikasvatusta. Palkinnon tarkoituksena on myös herättää julkista keskustelua liikunnan monipuolisista hyödyistä muun muassa terveyden edistäjänä, koulutuksen lisääjänä, rauhanomaisten olojen kehittäjänä sekä tasa-arvon puolestapuhujana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.