Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskylän yliopiston kymmenes promootio järjestettiin lauantaina. Päivä alkoi yliopiston päärakennuksessa järjestetyllä promootioaktilla.

Sade vesitti promootiopäivän tavallisille kaupunkilaisille näkyvän osuuden eli promootiokulkueen. Vesisateen vuoksi kulkue peruttiin.

Maisteriksi promovoitu Saara Westerholm, 28, Kuhmoisista kokee promootion olevan ainutlaatuinen tilaisuus juhlia akateemista oppineisuutta. Westerholm valmistui vuodenvaihteessa filosofian maisteriksi pääaineenaan psykologia.

– Tämä on juhlava perinne ja kerran elämässä -kokemus, tätä varten hankin valkoisen mekon ja lyhennytin sitä. Tunnelma promootiossa on hyvä, vaikka toki vesisade tuntuu hiukan kurjalta. Kulkueeseen olisi ollut hieno osallistua, sanoi Westerholm.

Lauantaina promovoitiin noin 90 tohtoria ja 110 maisteria. Promootiokulkueeseen olisi osallistunut yli 300 ihmistä. Kaikkiaan lauantain promootioaktiin osallistui lähes 700 henkilöä, ja se on yliopiston suurimpia juhlia.

Saara Westerholm osallistui jo perjantaina seppeleensitojaisiin.

– Siellä oli mukavan rento meininki ja mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Sunnuntaina osallistumme vielä Päijänne-risteilylle, hän kertoi.

Juhlat jatkuvat sunnuntaina

Lauantain juhlajumalanpalveluksen jälkeen osa osallistujista jatkaa juhlia vielä illallistansseissa Paviljongissa. Sunnuntaina ohjelmassa on Päijänne-risteily sekä karonkka.

Jyväskylän yliopiston ensimmäinen promootio järjestettiin vuonna 1969. Sen jälkeen promootioita on ollut vuosina 1984, 1990, 1996, 2000, 2004, 2009, 2013 ja 2016.

Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet saavat juhlallisessa aktissa maisterin ja tohtorin arvon sekä niiden merkeiksi maisterinseppeleen ja -sormuksen tai tohtorinhatun ja -miekan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .