Jyväskylän yliopiston rehtoriksi 12 hakijaa - nämä nimet mukana haussa

Jyväskylän yliopisto hakee rehtoria nykyisen rehtorin Matti Mannisen seuraajaksi. Hakuaika rehtorin pestiin päättyi sunnuntaina. Tehtävään oli 12 hakijaa.

Hakijoiden joukossa on Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja, kasvatustieteiden tohtori Jukka Lerkkanen.

Rehtorin paikkaa hakee myös kolme Jyväskylän yliopiston dekaania: matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani, filosofian tohtori, professori Henrik Kunttu, humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani, FT, professori Minna-Riitta Luukka sekä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani, kauppatieteiden tohtori, professori Hanna-Leena Pesonen.

Muita Jyväskylän yliopiston sisältä tulevia hakijoita ovat filosofian tohtori, suomen historian professori Petri Karonen, kemian laitoksen johtaja, filosofian tohtori ja professori Jan Lundell, strategiajohtaja, valtiotieteen tohtori Kari Pitkänen, it-tiedekunnan varadekaani, tekniikan tohtori, professori Pasi Tyrväinen, tekniikan tohtori, tutkimusprofessori, professori Lauri Kettunen sekä filosofian tohtori, tuntiopettaja Vargas de F. Matias Rita.

Rehtoriksi ovat hakeneet myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran pääsihteeri, filosofian tohtori Tuomas Lehtonen sekä tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Timo Hänninen.

Lisäksi suorahaku

Lisäksi rehtoria etsitään suorahaulla, joten kaikki tehtävästä kiinnostuneet tiedetään vasta, kun yliopiston hallitus on kontaktoinut henkilöitä ja päättänyt haastatteluun kutsuttavista henkilöistä.

– Olemme etsineet julkisella ja suorahaulla näkemyksellistä johtajaa, joka on kansallisesti ja kansainvälisesti verkottunut. Valintaprosessi etenee haastatteluilla ja testauksilla. Tavoitteena on, että rehtori valitaan huhtikuun aikana, jotta voidaan varmistaa tehtävän häiriötön siirtyminen entiseltä rehtorilta uudelle, yliopiston hallituksen puheenjohtaja Anne-Christine Ritschkoff kertoo.

Rehtorin valinnan tekee yliopiston hallitus.

Uuden rehtorin kausi alkaa 1.8.2017 ja jatkuu heinäkuun 2022 loppuun. Tehtävä vapautuu, kun nykyisen rehtori Matti Mannisen toimikausi päättyy. Manninen on ilmoittanut, ettei hän ei ole enää käytettävissä tehtävään.

Oikaisu 16.1 kello 14.14. Petri Karonen on suomen historian, ei suomen kielen professori.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .