Yhdeksän suomalaista yliopistoa pääsi kansainväliselle listalle – Helsinki selvästi kirkkain

Jyväskylän yliopiston sijoitus putosi pykälää alempaan ryhmään uusimmassa Times Higher Education -lehden yliopistovertailussa. Jyväskylä sijoittui tämän vuoden vertailussa sijoille 351–400, kun se viime vuonna ylsi sijoille 301–350. Sitä edeltävinä kahtena vuoten Jyväskylän sijoitus oli 351–400.

Suomalaisista yliopistoista parhaiten sijoittui jälleen Helsingin yliopisto, joka nousi viime vuodesta 27 pykälää sijalle 76. Vertailussa sata parasta yliopistoa saa oman sijoituksen ja muut sijoitetaan isompiin joukkoihin.

Toiseksi parhaiten Suomesta sijoittui Aalto-yliopisto (251–300) ja kolmanneksi Turun yliopisto (301–350). Jyväskylän kanssa samassa joukossa ovat myös Itä-Suomen ja Oulun yliopistot.

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto ovat kumpikin sijoilla 401–500. Lappeenrannan teknillinen yliopisto rankattiin sijoille 501–600.

Times Higher Educationin vertailussa arvioidaan yliopiston opetusta, kansainvälistä näkyvyyttä, ulkopuolista rahoitusta, tutkimusta ja viittauksia.

Vuosittain julkaistaan nykyään useita kansainvälisiä yliopistovertailuja. Viimeksi Jyväskylän yliopisto arvioitiin sijalle 319 brittiläisessä QS World University Rankingissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .