Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan uusi hallitus valittiin

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on valinnut hallituksen ensi vuodelle. Päätöksen hallituksesta teki vasta valittu edustajisto.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aapeli Tourunen (P&D), joka opiskelee pääaineenaan viestinnän johtamista.

– On valtava kunnia tulla valituksi JYYn hallituksen puheenjohtajaksi. Minulla on vielä paljon opittavaa ja perehdyttävää ylioppilaskunnan toiminnasta, mutta olen varma että tämän hallituksen kanssa saavutamme kaikki tavoitteet. Tulevana vuonna haluan tehdä JYYstä, uuden strategian mukaisesti, entistä näkyvämmän ja vaikuttavamman yhteisön, Tourunen kommentoi.

Muut hallituksen jäsenet ovat Sonja Karppinen (Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto), Katariina Saarinen (P&D), Joonas Haggren (P&D), Aleksi Eskelinen (Vihreät opiskelijat), Wilma Jyrkinen (Vihreät opiskelijat), Emilia Trast (Alvarin unioni), Topias Peltonen (Alvarin unioni), Heidi Rättyä (Alvarin unioni) sekä Josefiina Hukari (Luonnontieteilijät).

Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Bella Forsgren (Vihreät opiskelijat), joka on myös Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen.

– Otan kiitollisena vastaan tämän luottamuksenosoituksen edustajistolta. Ylioppilaskunnan puheenjohtajana haluan rohkaista edustajistoa keskustelemaan entistä aktiivisemmin ja käyttämään laajemmin edustajistolle kuuluvaa valtaa, Forsgrén sanoo.

Bella

JYY edustaa Jyväskylän yliopiston opiskelijoita. Ylioppilaskunnan hallitus huolehtii JYYn arkisesta päätöksenteosta ja edustajiston päätösten toimeenpanosta. Hallitus antaa muun muassa lausuntoja ja kannanottoja opiskelijoita koskevissa asioissa, jakaa järjestöavustuksia ja rekrytoi työntekijöitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .