Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Jyväskylän yliopisto muuttaa noin 150 wc-tilaansa sukupuolineutraaleiksi syyskuun alkuun mennessä. Tiedotteen mukaan muutos koskee vessoja, joissa on vain yksi wc-koppi.

Yliopiston Liikunta-rakennuksessa on puolestaan otettu käyttöön jo sukupuolineutraali yhden henkilön suihku.

Muutoksen taustalla on ylioppilaskunnan toive yhdenvertaisuuden edistämisestä.

– Tarkoituksena on, ettei ihmisen tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen tai mihin ryhmään hän kuuluu, Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkö Liisa Harjula kertoo Keskisuomalaiselle.

Hänen mukaansa sukupuolineutraaleja vessoja voivat käyttää siis kaikki.

– Yhdenvertaisuuden edistämisen lisäksi muutos helpottaa vessan löytämistä. Enää ei tarvitse jalat ristissä etsiä oikean sukupuolen vessaa.

Yliopiston jokaiseen rakennukseen jää silti edelleen vessoja, jotka on tarkoitettu vain miehille tai naisille. Aiemmin sukupuolineutraaleina vessoina toimivat vain invavessat.

Tiedotteen mukaan sukupuolineutraaleja vessoja sekä pesu- ja pukutiloja on tulossa vielä lisää, kunhan Seminaarinmäen kirjasto avataan peruskorjauksen jälkeen vuonna 2021.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .