Jyväskylän yliopistossa palataan osittain kampukselle – ensi lukuvuoden opetus järjestetään pääasiallisesti verkko- ja pienryhmäopetuksena

Jyväskylän yliopistossa palataan kesällä kampukselle. Yliopiston laaja johtoryhmä on linjannut, että yliopisto palaa osittaiseen lähiopiskeluun ja kampuksella työskentelyyn 3.8. alkaen.

Yliopiston tiedotteessa korostetaan, että kampuksella opiskelussa ja työskentelyssä olennaista on turvallisuudesta huolehtiminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi ryhmäkokojen rajoittamista, verkko- ja pienryhmäopetuksen hyödyntämistä sekä lähi- ja etätyöskentelyn jaksottamista.

Tulevan lukuvuoden (2020-2021) opetus järjestetään pääasiallisesti verkko- ja pienryhmäopetuksena kunkin opiskeltavan aineen vaatimukset huomioiden. Opetusryhmien koko voi tiedotteen mukaan olla maksimissaan 50 henkilöä ja lähiopetuksessa on huolehdittava riittävän fyysisen etäisyyden noudattamisesta sekä hygieniasta. Massaluennot ja -tentit hajautetaan pienempiin ryhmiin tai toteutetaan verkossa.

Tiedotteen mukaan uudet opiskelijat ovat etusijalla kampuksella toteutettavassa opetuksessa. Elokuun 24. päivä alkava fukseille tarjottava orientaatiojakso toteutetaan pienissä ryhmissä kampuksella.

Yliopisto toteaa, että turvallisen opiskelu- ja työympäristön varmistamiseksi tehdään ohjeistus, jossa otetaan huomioon viranomaisten ohjeistus ja suositukset. Syyslukukautta koskevaa ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa elokuun alussa huomioiden epidemiatilanteen kehittyminen kesän aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua muokattu 1.6.2020 klo 11.29: Jyväskylän yliopiston fuksien orientaatiojakso alkaa 24. elokuuta, ei 24. heinäkuuta.

Oikaisu juttuun Jyväskylän yliopiston toiminnan palaamisesta kampukselle

Uusimmat

Kotimaa

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Yön uutiskooste: Jyväskylän Palokan senioritalopalon tutkinta alkaa, presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa myös toimivaltansa ulkopuolisiin asioihin

Taksikuski Emma Mäklin kuljetti Palokan palossa kotinsa menettäneitä ilmaiseksi – "Hädänalaisten auttaminen on itselleni tärkeää"

HS: Presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa asioihin, jotka eivät suoraan kuulu presidentin toimivaltaan

”Suomessa on kautta aikojen arvostettu ylenpalttista työntekoa” – työholisteja on eniten esimiehissä

Jyväskylän Palokan senioritalon tulipalon tutkinta alkaa tänään teknisellä tutkinnalla ja silminnäkijöiden kuulemisilla – syttymisessä ei viitteitä tahallisuudesta

Pelastuslaitos nosti 1-vuotiaan varsan mutaojasta Saarijärvellä

Eurajoella palaa alumiinikasa – alueen asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmastointi

Lotossa ei yhtään päävoittoa tällä viikolla – 51 ihmistä sai kuusi oikein ja nappasi reilut 11 000 euroa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.