Jyväskylässä juhlitaan rauhallisesti, vain yksi ohjattu kotiin selviämään – Tampereella kaikki on toisin

Koulujen loppumista juhlittiin Jyväskylässä rauhallisesti, kertoi Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko lauantaina illalla.

- Tuomiojärven rannalla on paljon väkeä, mutta ongelmia ei ole juurikaan ollut. Poliisi ei ole joutunut kirjoittamaan Jyväskylässä alaikäisille sakkoja alkoholin hallussapitorikkomuksista ja vain yksi on ohjattu kotiin selviämään. Muuramessa kotiin ohjattuja on ollut kolme.

Poliisi puuttui illan aikana Jyväskylässä myös yhteen huumausaineiden käyttörikokseen.

Keski-Suomen juhlinta on Juurakko-Vesikon mukaan ollut maltillista Pirkanmaahan verrattuna. Tampereella poliisi on joutunut kirjoittamaan alaikäisille useita sakkoja ja ohjannut useampia päihtyneitä selviämisasemalle.

Sisä-Suomen poliisi tarjoili alkuillasta nuorille liha- ja kasviskeittoa Tampereen Pyynikillä Rosendahlin rannalla, minne nuorisoa oli kokoontunut juhlimaan.

Sää suosi juhlijoita

Poliisi on joutunut takavarikoimaan alkoholijuomia alaikäisiltä eri puolilla maata ja myös päihtyneitä alaikäisiä on poliisin mukaan näkynyt jonkin verran. Poliisi valvoo nuorten juhlintaa muun muassa sosiaali- ja nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Helsingissä lauantai-iltana nuorisolle on järjestetty muun muassa yökorista kaupungin keskustassa Kampissa.

Itä-Uudenmaan poliisi on kiertänyt nuorison kokoontumispaikkoja eri puolilla aluettaan. Esimerkiksi Vantaan Kuusijärven ulkoilualueelle oli poliisin mukaan jo alkuillasta kerääntynyt kymmeniä nuoria juhlijoita. Kuusijärvellä juhlinta ei kuitenkaan sujunut täysin rauhaisissa merkeissä, sillä alueella sattui poliisin mukaan nuorten keskuudessa pahoinpitely. Paikalle saapui useita poliisipartioita.

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin, että laitoksen alueella juhlinta on sujunut rauhallisesti, vaikka nuorisoa oli kokoontunut eri puolille juhlimaan koulujen päättymistä. Alkoholia ei alaikäisten käsissä ollut poliisin mukaan liikkeellä tavallista viikonloppua enempää. Myös Turun seudulla juhlinta on sujunut tavallisen kesäviikonlopun tavoin, poliisi kertoo.

Sää on suosinut juhlijoita, sillä lämpötila on ollut yli 20 asteen kaikkialla Lappia etelämpänä, ja erityisesti sisämaassa on ollut hellelukemia. Sadekuuroja on ollut vain idässä.

Lukuvuosi päättyy samaan aikaan peruskouluissa, lukioissa ja osassa ammatillisia oppilaitoksia. Peruskoulun päättötodistuksen saa tänä keväänä noin 58 600 nuorta. Ylioppilaita valmistuu liki 26 800. Ammatillisen tutkinnon puolestaan saa valmiiksi noin 76 200 opiskelijaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .