Jyväskylässä kaupunkirakenteen toimiala tarvitsee pari miljoonaa euroa lisää – nämä asiat nostavat menoja

Joukkoliikenteen tulojen ja maanvuokratulojen ennakoidaan kasvavan ensi vuonna, mutta käyttömenoihin kaivataan silti 300 000 euroa ja investointeihin 1,5 miljoonaa euroa yli budjettiraamin.

Menoja nostavat joukkoliikenteen reittimuutokset, hoidettavien katu- ja viheralueiden kasvu sekä yleinen kustannustason nousu. Lisäkustannuksia tulee myös Rakentajantalon remontin vaatimasta muutosta sekä henkilöstö­menojen kasvusta.

Talousarvioluonnoksen puitteissa ei pystytä toteuttamaan joukkoliikenteen reittien ja pysäkkien tilapäisiä väistöjä ydinkeskustassa. Väistötoimet johtuvat Valtiontalon korttelin ja P-Paraati-pysäköintilaitoksen rakentamisesta. Väistöjen kustannukset vaatisivat noin 300 000 euron lisäyksen käyttö­talousmenoihin.

Maa- ja vesialueiden investointimäärärahaksi on talous­arviovalmistelun pohjana annettu 4,5 miljoonaa euroa. Tällä summalla ei toimialan mukaan pystytä huolehtimaan riittävästi raakamaan ja rakennettujen kiinteistöjen hankinnasta eikä huolehtimaan pilaantuneista maa-alueista. Näiden tarpeiden vaatimat lisäkustannukset toimialan investointeihin olisivat 1,5 miljoonaa euroa.

Toimialan alustavaa talous­arviota esiteltiin kaupunki­rakennelautakunnalle tiistaina. Luonnoksen puitteissa pystytään kattamaan nykyiset toiminnot sekä uudet tehtävät eli täydennysrakentaminen, korjausvelan haltuunotto, ydinkeskustan ja Lutakon yhteen kytkemisen mahdollisuuksien selvittäminen sekä kestävän liikkumisen tukeminen.

Lisäksi pystytään tekemään pieniä kunnossapidon laatutason nostoja ja tarvittavat kunnallistekniikan investoinnit. Kunnallistekniikan investointeihin on suunniteltu käytettävän 22,3 miljoonaa euroa. Päätösasiana talousarvioesitys tulee kaupunkirakennelautakuntaan 18.9.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .