Jyväskylässä pimenee lauantai-iltana

Valon kaupunki Jyväskylä osallistuu jälleen Earth Hour -tapahtumaan mukaan lauantaina 19. maaliskuuta. Keskeisistä kaupunkivalaistuskohteista sammutetaan valot kello 20.30–21.30. Kaupungin kohteita ovat tänä vuonna Kuokkalan sillan, Kilpisen ylikulkusillan ja Äijälänsalmen sillan kohdevalaistukset sekä kaupungintalon ja Harjun Vesilinnan julkisivuvalaistukset.

Jyväskylän seurakunta sammuttaa Earth Hourin ajaksi valot Säynätsalon, Korpilahden, Kuokkalan, Tikkakosken, Keltinmäen, Huhtasuon ja Palokan kirkoista sekä Kirkkopuistossa sijaitsevasta Kaupunginkirkosta.

Keskimaa sammuttaa kummankin Sokos-hotellin valoja osana tapahtumaa, ja Technopolis osallistuu tempaukseen pimentämällä Innova-rakennuksen.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Viime vuonna maailman suurin ilmastotapahtuma yhdisti yli kaksi miljardia ihmistä, tuhansia kaupunkeja ja lukuisia yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia 172 maassa.

Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja viime vuonna jo noin kolmasosa yli 15-vuotiaista suomalaista osallistui pimeään tuntiin. Jyväskylä on osallistunut Earth Houriin alusta alkaen.

Valojen sammuttaminen on pieni symbolinen ele, jolla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa www.earthhour.fi.

Kuvakisa välittää tunnelmat

Jyväskylän kaupunki järjestää Earth Hour -kuvakisan. Kuvan aihe on vapaa, vaikkapa kynttiläillallinen ystäville tai perheelle, valomaalaus tai muu tunnelmointi.

Kuvat voi ladata Instagramiin, Twitteriin tai Facebookiin tunnuksella #EarthHour2016JKL. Kolme mukavinta kuvaa voittaa tuotepalkinnon. Kilpailuaika päättyy maanantaina 21.3. kello 10.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .