Poliisin erikoisryhmä toimii Jyväskylässä – Katso kuva harjoituksista

Poliisi tehostaa vakavan rikollisuuden torjuntaa perustamalla 15 alueellista ­vaativien tilanteiden toimintaryhmää, poliisihallitus kertoi torstaina. Ryhmät varustetaan toimimaan niin maalla, sisävesistöissä, pimeällä kuin kylmässä. Valtakunnallisesta valmiudesta vastaa Karhu-ryhmä.

Yksi ryhmistä toimii Jyväskylässä, kertoo poliisitarkastaja Jussi Huhtela Keskisuomalaiselle.

Tämän kuten muidenkin toimintaryhmien juuri on Vati-ryhmissä, vaativiin tilanteisiin koulutetuissa erikoisryhmissä. Jyväskylässä ryhmä aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa. Tuolloin siihen kuului kaksitoista poliisia.

– Jyväskylässä on hyvä ja aktiivinen ryhmä, kehuu Huhtela.

Eduskunta on nyt myöntänyt alueellisten ryhmien varustamiseen 2,7 miljoonan euron määrärahan. Lisäksi tutkitaan, tarvitaanko ryhmän jäsenille nykyistä järeämpää aseistusta, Huhtela sanoo.

– Euroopan mittakaavassa Suomen poliisin operatiivinen toiminta ja varautuminen ovat huipputasoa. Poliisilla on käytössä useita teknisiä ja taktisia sovelluksia, joita muissa maissa vasta suunnitellaan, Huhtela kertoo.

 Poliisihallituksen tiedotteessa todetaan, että poliisia vastaan on käytetty järeää sotilasaseistusta esimerkiksi Pariisissa ja Kööpenhaminassa.

– Tapahtumat Ukrainassa ovat niin ikään osoittaneet tarvetta myös Suomessa varautua paremmin vakaviin sisäisiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin, tiedotteessa todetaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .