Jyväskylässä voi opiskella vuoden kuluttua lääkäriopintoja

Jyväskylässä voi vuoden kuluttua tehdä lääkäriopintoja yliopistoyhteistyönä.

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) on tehnyt sopimuksen lääketieteen hajautetun perusopetuksen järjestämisestä Palokan terveyasemalla. Koulutuksesta vastaa Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitos.

Hajautettu perusopetustoiminta alkaa Jyväskylässä syksyllä 2018. Palokassa opetusta saa kerralla kahdesta kolmeen lääketieteen kandidaattia kahdeksan perättäisen toimintaviikon aikana. Kaiken kaikkiaan opetettavia kandidaatteja kulkee terveysaseman opetuksen kautta 24.

Sopimus on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Seuraava opetusjakso on tarkoitus järjestää keväällä 2019.

Koulutus tietää muutoksia Palokan terveysaseman tiloihin ja toimintamalleihin.

– Opiskelijoilla on aamupäivisin potilasopetusta, jolloin Jyten asiakkaat pääsevät heidän potilaakseen. Opettajana on aina Jyten oma kokenut yleislääketieteen erikoislääkäri, jolla varmistamme hoidon laadun, kertoo avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Käsmän mukaan opetus on erinomainen tapa vahvistaa myös lääkärirekrytointia.

Palokan terveysasemaa on remontoitu viime vuosina ja samalla on jo huomioitu mahdollinen koulutussopimus yliopiston kanssa. Ensi vuoden puolella alkavassa uudessa remontissa terveysasemalle tehdään koulutuskäyttöön esimerkiksi erillinen toimenpidehuone ja yliopiston edellyttämä videoneuvottelutila. Silloin kun koulutusta ei ole, huoneet ovat terveysaseman normaalissa käytössä.

Palokan terveysasemalle tulevat opiskelijat ovat viidennen vuosikurssin yleislääketieteen opiskelijoita. Osastonhoitaja Anne Kirmasen mukaan potilaalta pyydetään aina erillinen lupa vastaanotolla annettavaan opetukseen.

– Vastaanotoilla tehdään terveysaseman perinteisiä tutkimuksia, toimenpiteitä, hoidon jatkosuunnitelmia ja erilaisia todistuksia. Potilaita ohjataan vastaanotoille koko Jyten alueelta, ei vain Palokasta, Kirmanen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .